FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održana sjednica biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine

Autor: mcur
ZAGREB, 5. prosinca 2011. (Hina) - Biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine na današnjoj su sjednici posebnu pozornost usmjerili na pitanja vezana uz godišnje izvještaje o financijskome poslovanju župa na području Metropolije te na statutarno-ustrojbena pitanja o biskupijskim ustanovama za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Biskupi su razgovarali i o novoj evangelizaciji te, kako je istaknuto, posebno vrijednoj i znakovitoj inicijativi pod nazivom "Misije u gradovima". Osvrnuli su se na trenutačno ozračje u hrvatskome društvu te na događaje u životu Zagrebačke crkvene pokrajine.

Na desetoj sjednici biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine, koja je održana pod predsjedanjem nadbiskupa zagrebačkoga i metropolita kardinala Josipa Bozanića, sudjelovali su svi biskupi Metropolije: biskup varaždinski mons. Josip Mrzljak, biskup križevački mons. Nikola Kekić, biskup sisački mons. Vlado Košić, biskup bjelovarsko-križevački mons. Vjekoslav Huzjak te pomoćni biskupi zagrebački mons. Valentin Pozaić, mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski, navodi se među ostalim u priopćenju.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙