FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kod Tovarnika i Ilače zatečeni strani državljani

Autor: zdra
VINKOVCI, 5. prosinca 2011. (Hina) - Na području Tovarnika i kod željezničke postaje u Ilači sinoć su u nezakonitom prelasku hrvatske državne granice zetečena i uhićena četvorica državljana Afganistana, četvorica državljana Eritreje i jedan državljanin Pakistana, izvjestila je jutros vukovarsko-srijemska policija.

Istragom je utvrđeno da su nezakonito prešli hrvatsku državnu granicu, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz Hrvatske, određena zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj te je pokrenut postupak njihovog povratka u Republiku Srbiju, iz koje su nezakonito prešli na područje Hrvatske.

Prema podatcima policije, tijekom ove godine do 4. prosinca, u nezakonitom prelasku državne granice na području Vukovarsko-srijemske županije zatečeno je i uhićeno 1070 stranih državljana što je 259 posto više u odnosu na isto razdoblje 2010. godine, u kojem je zatečeno 298 stranaca.

Najveći broj stranih državljana u ovoj godini (669), zatečen je i uhićen upravo na području Tovarnika, koji se nalazi uz hrvatsko-srbijansku granicu.

Od ukupnog broja zatečenih i uhićenih stranih državljana na području Vukovarsko-srijemske županije njih 690 su državljani Afganistana.

(Hina) xzdra ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙