FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSLS na završnom druženju u VII. izbornoj jedinici

Autor: vhor
KARLOVAC, 2. prosinca 2011. (Hina) - HSLS za VII. izbornu jedinicu održao je danas u Karlovcu završno druženje s biračima koje je dr. Linda Rossini-Gajšak, prva na listi, pozvala da u nedjelju zaokruže listu broj 13 čiji je nositelj predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

"Marljivi, pošteni i odgovorni ljudi u političkoj areni koji su se profesionalno dokazali, koji su privatno ispunjeni i koji su vlastitim radom i naobrazbom osigurali pristojnu građansku egzistenciju su na HSLS-ovoj listi za VII. izbornu jedinicu, a k tome su još na prva tri mjesta žene liječnice", rekla je Rossini-Gajšak.

"Mi žene na listi HSLS-a želimo da se u Hrvatskoj stvari promijene nabolje, ne deklarativno, i ne samo kroz predizborne priče i obećanja, nego suštinski, da Hrvatska postane mjesto kakvo bi svaki roditelj zaželio za život djeteta. Osim što imamo jasnu viziju uspješne zemlje, zdravoga društva i sigurne budućnosti, mi imamo i sposobnost, spremnost i etičke kvalitete djelovati u takvom javnom interesu", poručila je biračima.

Istaknula je kako je Hrvatska još znatno "ispod zakonom propisanih kvota udjela žena u politici" te da je naša praksa "daleko iza prakse nordijskih zemalja u kojima žene u velikom broju sudjeluju u zajedničkim i javnim poslovima, što vjerojatno dijelom objašnjava i ukupnu uspješnost tih zemalja u kojima se gospodarska efikasnost lijepo usklađuje s humanim društvenim odnosima".

"Sada, kada je na nekim listama zastupljenost žena porasla, cinici kažu da je tome tako jer je stanje u društvu toliko teško da se muškarci povlače i ostavljaju slobodan prostor za političarke i dijelom su u pravu, onoliko koliko su u pravu i stručnjaci koji u feminizaciji pojedinih profesija ne vide dokaz ženske emancipacije, nego upravo suprotno – potvrdu da su iz te iste profesije nestale povlastice, reputacija i novac", rekla je Rossini-Gajšak.

Poručila je kako svi kojima je boljitak i budućnost Hrvatske i njezinih građana na srcu moraju preuzeti svatko svoj dio odgovornosti i posla za izgrađivanje društva poštenog rada, pouzdanosti, neprestane komunikacije i otvorenosti boljim rješenjima te se snažno zauzimati za pravedna politička rješenja.

Koliko god bilo popularno podcjenjivati političare, istaknula je dr. Linda Rossini-Gajšak, ona vjeruje u riječi Vlade Gotovca, čovjeka zbog kojega se poput mnogih drugih liberala uključila u politiku, da politika ne mora biti nečasna ako se njome bave časni ljudi.

(Hina) xvhor ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙