FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šišljagić: glas za HDSSB glas za Slavoniju i Baranju

Autor: vsik
OSIJEK, 1. prosinca 2011. (Hina) - Na središnjem predizbornom skupu HDSSB-a u osječkoj Športskoj dvorani Zrinjevac, predsjednik stranke osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, pozvao je „Slavonce i Baranjske da daju svoj glas za HDSSB koji ih nikada nije i neće iznevjeriti“.

Razvoj Slavonije i Baranje je nužnost, koja će pomoći i razvoju cijele Hrvatske „jer ovdje je ogromno prirodno bogatstvo, ali nažalost proteklih godina ovaj je dio Hrvatske bio sustavno zanemarivan, a to se mora promijeniti“, rekao je Šišljagić.

Dodao je kako nema razloga da od „sto kuna koje zarade Slavonci i Baranjci čak 96 kuna ide u Zagreb, a četiri ostaje tamo gdje su krvavo zarađene“.

Ovo nije Hrvatska kakvu smo 1991. i svih ratnih godina stvarali s čistim uvjerenjem. Umjesto toga ona je danas opljačkana, crni fondovi, crne torbe HDZ-ovih prvih ljudi ne samo od Slavonije i Baranje već cijele Hrvatske napravili su zemlju obespravljenih i siromašnim građana, ustvrdio je Šišljagić, dodajući kako ni Kukuriku koalicija ne nudi ništa novo.

Naglasio je da HDSSB neće koalirati ni s HDZ-om ni s SDP-om već, kako je kazao, "isključivo sa svojim narodom".

Pozvao je birače da na parlamentarnim izborima, u nedjelju 4. prosinca, „kao što su 1991. godine s puškom uruci branili svoju Domovinu, sada to učine s olovkom i glasačkim listićem i daju svoj glas HDSSB-u“.

Saborski zastupnik i predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a Dinko Burić, rekao je kako je nedopustivo da „oni koji su stvarali hrvatsku slobodu danas su u zatvorima“, dodavši kako je "hrvatski general Branimir Glavaš, osnivač HDSSB-a za njih junak Domovinskog rata“.

Na skupu su govorili i osječki gradonačelnik i dopredsjednik stranke Krešimir Bubalo, te saborski zastupnici Boro Grubišić, Zoran Vinković i Ivan Drmić.

Svi su ustvrdili da Hrvatska danas nije ona država za koju je "ginula hrvatska mladost", te da se mora stati s lopovlukom i prevarama hrvatskog naroda. Pozvali su birače da svi izađu na izbore i daju svoj glas HDSSB-u.

(Hina) xvsik ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙