FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija protiv zaoštravanja odnosa s Iranom

Autor: kgab
ZAGREB/MOSKVA, 1. prosinca 2011. (Hina) - Rastuće napetosti i pritisak Zapada na Iran potkopavaju izglede za suradnju Teherana glede nuklearnog oružja, izjavio je u četvrtak u Moskvi glasnogovornik ruskog ministarstva vanjskih poslova Aleksander Lukaševič, a prenose ruski mediji.

"Mi smo odlučno protiv jačanja spirale nasilja i konfrontacije glede pitanja povezanih s Iranom. Mi vjerujemo da to nosi teške posljedice", rekao je Lukaševič na tiskovnoj konferenciji.

"Rastuće napetosti u odnosu s Iranom blokiraju obnovu pregovora između Irana i šest velikih sila čija je tema iranski nuklearni program", kazao je.

Po njegovim riječima, Rusija ne planira zatvoriti svoje veleposlanstvo u Iranu, ali će pojačati mjere sigurnosti nakon napada na britansko veleposlanstvo u Teheranu u utorak.

"Smatramo da je situacija koja se dogodila u Teheranu vrlo razočaravajuća. Pozivamo iranske vlasti da to temeljito istraže", rekao je Lukaševič.

On je kritizirao nedavno izvješće Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) koje je produbilo strahova Zapada da Teheran želi napraviti atomsku bombu.

(Hina) xkga ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙