FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lavrov: napad na Iran bio bi ozbiljna pogreška

Autor: kgab
ZAGREB/MOSKVA, 7. studenog 2011. (Hina) - Rusija je upozorila u ponedjeljak da bi izraelski vojni napad na Iran bio velika pogreška s nepredvidivim posljedicama.

"Ovo nije prvi put da izraelski dužnosnici govore o mogućnosti napada na Iran. Naše je stajalište po tom pitanju dobro poznato - to bi bila ozbiljna pogreška s nepredvidivim posljedicama", izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, a prenose ruski mediji.

Izraelski predsjednik Shimon Peres upozorio je u subotu navečer da je napad Izraela na Iran "sve izgledniji". Zapadne sile vjeruju da Teheran pokušava napraviti nuklearno oružje, zbog čega su uvele sankcije Iranu, a Teheran tvrdi da njegov nuklearni program ima isključivo mirnodopsku svrhu i služi za proizvodnju energije.

Lavrov je istaknuo da nema vojnog rješenja za iranski nuklearni problem, kao ni za jedan drugi problem u suvremenom svijetu. "Mi se u to uvjeravamo svaki dan. Mi vidimo kako se rješavaju problemi sukoba oko Irana, bio to Irak ili Afganistan... Vojno miješanje vodi samo ka velikom broju žrtava i ljudskih stradanja."

(Hina) xkga ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙