FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ryanair uvodi novu liniju za Zadar

Autor: barn
ZADAR, 1. prosinca 2011. (Hina) - Zračni prijevoznik Ryanair uvodi novu liniju iz Velike Britanije u Zadar, a riječ je o liniji za zračnu luku East Midlands kojoj gravitiraju gradovi Nottingham i Derby.

Zrakoplovi Ryanaira prevozit će putnike na ovoj liniji u srpnju i kolovozu, dva puta tjedno.

To je deveta međunarodna linija ove najveće europske niskotarifne aviokompanije za Zadar. Potkraj listopada uvedena je i linija iz njemačkoga grada Karlsruhea, također dva puta tjedno.

Novu međunarodnu liniju prema Zadru najavili su i iz domaće zrakoplovne tvrtke Croatia Airlines koja će u 2012. održavati izravnu vezu između Zadra i Pariza. Zrakoplovi će od 1. svibnja do 23. listopada letjeti jednom tjedno. Uz ovu novost, Croatia Airlines će od 30. travnja učestalost svojih letova iz Zadra prema Zuerichu povećati na tri leta tjedno.

Zračna luka Zadar iz godine u godinu postavlja nove rekordne rezultate po broju putnika, a isti trend nastavljen je i ove godine. U prvih deset mjeseci 2011. kroz zadarsku zračnu luku prošlo je 270.000 putnika, što je povećanje od oko 30 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Do kraja ove godine očekuje se da će taj broj povećati na 280.000 putnika, što će biti novi rekordan promet.

Prošloga tjedna u Zračnoj luci Zadar otvoren je dograđeni terminal domaćeg dolaska, čime je završena druga faza uređenja putničke zgrade. Dogradnjom domaćeg dolaska dobilo se novih 690 metara četvornih prostora, a vrijednost radova je 5,6 milijuna kuna. Nakon dovršenja treće faze, kako najavljuju iz Zračne luke, putnička zgrada moći će prihvatiti oko 700.000 putnika godišnje.

Iz Zračne luke također najavljuju i projekt produljenja uzletno-sletne staze sa 2500 na 3200 metara za koji se priprema projektna dokumentacija za ishođenje lokacijske dozvole. Projekt je vrijedan oko 15 milijuna eura, a bit će kandidiran i za sredstva iz fondovima EU.

(Hina) xbarn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙