FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sačić: EU je unitaristička i totalitarna tvorevina

Autor: mkov
ZAGREB, 30. studenog 2011. (Hina) - Predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku (ABH) Željko Sačić izjavio je danas na konferenciji za novinare kako Europska unija "nije više poželjna zaručnica, nego unitaristička totalitarna tvorevina koja u svoje društvo prima samo one koje može kolonizirati".

Istaknuo je kako - zbog potpisivanja pristupnog ugovora s EU-om - stranke Akcija za bolju Hrvatsku i Jedino Hrvatska 8. prosinca na zagrebačkome Trgu bana Josipa Jelačića organiziraju prosvjedni skup pod nazivom: "Ne damo Hrvatsku!"

"Naše podaničke elite ne brane nacionalne interese jer potpisuju pristupni ugovor, čime brane interese EU-a, svoje stranačke i osobne interese", ocijenio je Sačić i ustvrdio kako je potpisivanje tog sporazuma jednako sklapanju ugovora s đavlom, koji znači ukidanje samostalne i suverene države Hrvatske.

Smatra kako su te elite učinile sve da izdaju one koji su stvarali hrvatsku državu te da su ispraznile gospodarstvo, opljačkale industriju i uništile selo i hrvatsku mladost.

Ustvrdio je da su političke elite prodale Domovinski rat i hrvatske generale Haaškome sudu te da su pobjednički Domovinski rat pretvorile u unutarnji građanski sukob, čime su hrvatskome narodu nametnule podanički i kmetski metalitet.

Po Sačićevim riječima, predsjednica tehničke vlade Jadranka Kosor nema legitimitet potpisati pristupni sporazum s Europskom unijom. "Nećemo u EU jer se protivimo unitarizmu štetnijem od onoga iz bivše Jugoslavije iz kojega smo krvlju izašli", rekao je i poručio: "Ne dajmo da nam otmu Domovinu!"

Predsjednik Jedino Hrvatske (JH) Milovan Šibl smatra kako je potpisivanje ugovora s EU-om posljedni čin izdaje samostalne hrvatske države. "Zapad se nije mogao pomiriti s raspadom Jugoslavije", rekao je i dodao kako je zato osnovao Haaški sud, a Hrvatsku proglasio zločinačkom tvorevinom.

Šibl je ocijenio kako EU pod krinkom etničkoga pomirenja i suradnje provodi politiku povezivanja Hrvatske sa Srbijom te da pod nazivom zapadnoga Balkana obnavlja Jugoslaviju. "Oni koji na referendumu glasuju za članstvo Hrvatske u EU jednaki su onima koji su bili za Jugoslaviju", rekao je i dodao kako je skup na Trgu bana Jelačića prosvjed protiv obnove Jugoslavije.

Na upit da komentira okolnosti smrti hrvatskoga branitelja Igora Beneta, optuženoga za sudioništvo u zločinu u selu Gruborima, Željko Sačić izjavio je kako su svi njegovi suborci zgroženi da se njihov suborac dovodi u svezu sa samoubojstvom. "Ako je tko pogriješio od nas, tu su naši sudovi", rekao je Sačić, dodajući kako neće dopustiti da ih kriminalci ubijaju.

Istaknuo je kako želi doznati istinu o tomu tko je ubio branitelja Igora Beneta.

(Hina) yxmkov yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙