FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ž. Sačić: put u EU popločan je izdajama

Autor: mkov
ZAGREB, 23. studenog 2011. (Hina) - Predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku (ABH) Željko Sačić izjavio je danas na konferenciji za novinare kako je naš put u EU popločan prijevarama, ucjenama, patnjama, izdajama i gubitkom identiteta.

Ocijenio je kako se to najbolje osjeća u odnosu prema Domovinskom ratu jer su sve dosadašnje vlasti od 2000. zbog puta u Europsku uniju progonile hrvatske branitelje. "Danas se želi revidirati novija hrvatska povijest," kazao je Sačić, dodavši kako se zbog obrane vlastitoga državnog teritorija Hrvatsku izjednačava sa srpskim agresorom.

Napomenuo je kako su Vukovarci za 20. obljetnicu bitke za Vukovar 'dobili 44 optužnice za ratne zločine' te naglasio da glavni državno odvjetnik Mladen Bajić nije podignuo optužnice za napad na Vukovar kako bi agresore priveo pred lice pravde.

Sadašnjoj Vladi je prigovorio zbog amnestije agresora, naglasivši kako je istodobno krenula u progon 200 hrvatskih branitelja, među kojima i na Đuru Brodarca, za čiju je smrt u zatvoru, kako je rekao, neizravno odgovorna.

Sačić smatra da je put u Europsku uniju 'izdaja slobode i borbe za samostalnu i suverenu hrvatsku državu' te ističe kako se hrvatski branitelji nisu borili za nekakvu imaginarnu Europu nego za neovisnu hrvatsku državu.

Govoreći o gospodarstvu predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku ocijenio je kako EU ograničava kvotama hrvatsku proizvodnju te Vladu prisiljava na uništavanje hrvatske brodogradnje.

"EU čini sve da zatre proizvodnju hrane u Hrvatskoj", rekao je Sačić, ocijenivši kako postoji raskorak između tzv. zelene i plave Hrvatske, odnosno one koja proizvodi hranu i turističke koja bi tu hranu trebala trošiti.

Po Sačićevu mišljenju sve su ovlasti predane u ruke birokratima u Bruxellesu te Hrvatska nakon možebitnoga ulaska u EU, neće, kao izražavanje demokratske volje naroda, više moći koristiti referendum.

"Potpuno je uništena hrvatska vojska", ustvrdio je dodavši kako više ne možemo obučavati vlastitu vojsku i ne možemo mladež učiti samoobrani. Smatra kako je Hrvatska sve ovlasti glede vojske prebacila na NATO pa će zato Hrvati svoje usluge davati tom savezu.

"Bruxelles je odlučio i slučaj između Ine i Mola", rekao je Sačić, dodavši kako je Vlada dobila naputak da i ne pomišlja na ograničavanje Molova vlasništva nad Inom.

Istaknuo je kako Europa niječe Boga i vlastite kršćanske korijene, te je pozvao hrvatske birače da glasuju protiv ulaska u EU.

"Glasujete za Savez za Hrvatsku", pozvao je Sačić ustvrdivši kako je skupina stranaka Savez za Europu počinila 'izdaju hrvatski nacionalnih probitaka'.

Sačić smatra kako je izdaja počinjena i promjenom Ustava RH, kada je iz njega izbačen članak po kojem tek većina od ukupnoga broja birača može donositi odluke o ulasku u saveze s dugim državama. "Tu su ustavnu odredbu zamijenili člankom da takvu odluku može donijeti većina od izašloga broja birača na referendum", rekao je dodavši da su tako važne odluke o budućnosti hrvatske države prenesene na odlučivanje manjine.

Stranački dužnosnik Mladen Panjako ocijenio je kako su se hrvatske vlasti, neizglasavanjem isključivoga gospodarskog pojasa, odrekle 23.870 četvornih kilometara državnoga teritorija na kojem se nalaze bogata ležišta plina. "To je površina veća od države Izrael ili Slovenije", rekao je.

Smatra da bi cijena tog prostora po najminimalnijoj vrijednosti četvornoga metra iznosila 47 milijarda eura, što je vrijednost ukupnoga hrvatskog duga. Također ocjenjuje kako je to korupcija veća od prodaje svih banaka i ostalih korupcijskih afera zajedno.

Na pitanje kako bi riješili problem neprocesuiranja agresora za ratne zločine u Hrvatskoj, predsjednik ABH Željko Sačić rekao je da će napraviti reviziju popisa aboliranih agresorih vojnika te da bi onda procesuirali one za koje se utvrdi da su odgovorni za zločine protiv hrvatskog naroda.

(Hina) xmkov ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙