FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 29. studenoga

Autor: dsencar
ZAGREB, 29. studenog 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 29. studenoga koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović nazočit će obilježavanju 10. obljetnice Hrvatskog diplomatskog kluba, a tijekom svečanosti bi se trebao obratiti nazočnima (u 12 sati, Hrvatsko narodno kazalište, Trg maršala Tita 15).

ZAGREB - Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) u Zagrebu će svečano dodijeliti priznanja za "Naročiti pothvat u zaštiti i spašavanju na području Republike Hrvatske" za 2011. godinu. Ovogodišnji dobitnici su Srđan Kuščević, inspektor za vatrogastvo iz Splita za pothvat u akciji spašavanja starice iz vatrenog okruženja na otoku Braču, posada službenog plovila Sveti Nikola Tavelić šibensko-kninske pomorske policije za spašavanja sedam poljskih državljana s jedrilice Tango i tim Hrvatske gorske službe spašavanja za pothvat u akciji spašavanja speleologa iz jame kod Gračaca (10 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) prvi put organizira manifestaciju "Dani otvorenih vrata" da bi se posjetiteljima približile djelatnosti te krovne nacionalne, znanstvene i umjetničke ustanove. Javnosti će 29. i 30. studenog od 10 do 18. sati biti otvorena palača Akademije u Zagrebu te oko 30 znanstvenoistraživačkih i muzejsko-galerijskih jedinica u više hrvatskih gradova. "Dani otvorenih vrata" počinju konferencijom za novinare na kojoj će predsjednik HAZU-a akademik Zvonko Kusić predstaviti rezultate rada akademije tijekom 11 mjeseci ove godine. U palači HAZU-a bit će postavljena obnovljena multimedijalna izložba Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti kroz fotografije (10 sati, Palača HAZU, Zrinski trg 11).

DUBROVNIK - Središnji skup HDZ-a za X. izbornu jedinicu na kojemu će biti predsjednica Hrvatske demokratske zajednice Jadranka Kosor, održat će se na Gundulićevoj poljani u Dubrovniku (18.00 sati).

PULA/RIJEKA - Lideri Kukuriku koalicije - predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik HNS-a Radimir Čačić, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, i predsjednik HSU-a Silvano Hrelja te saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin obratit će se građanima na predizbornom skupu u Puli (11 sati, Narodni trg). Kukuriku koalicija održat će predizborni skup i u Rijeci, na kojem će biti predstavljeni kandidati za VIII. izbornu jedinicu. Nazočnima će se, uz predsjednike stranaka te koalicije, obratiti i prvi na listi za VIII. izbornu jedinicu Zlatko Komadina te Vojko Obersnel (18 sati, Korzo).

SPLIT - Pravaško-demokršćanska koalicija "Pravaški kišobran", koju čine HSP dr. Ante Starčević i HČSP, održat će u Splitu središnji predizborni skup za IX. i X. izbornu jedinicu. Nazočnima će se obratiti nositeljica svih lista te koalicije i prva na listi za X. izbornu jedinicu Ruža Tomašić (11 sati, Riva, Marmontova).

ZAGREB - Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine pred zastupnicima će se u prvom čitanju naći prijedlog gradskog proračuna za 2012. od 6,650 milijarda kuna, a kako na odborima prijedlog nije dobio "zeleno svjetlo", čini se da ga zastupnici neće poduprijeti ni na skupštinskoj sjednici. Premda su zastupnici na radnim tijelima priznali da je predloženi proračun za 2012. planiran najrealnije u proteklih nekoliko godina, ocijenili su da unatoč tomu nije uspio odgovoriti na sve teškoće iz prijašnjih godina "kad se nije odgovorno i transparentno planiralo". Gospodarsko socijalno vijeće (GSV) Grada Zagreba podržalo je prijedlog gradskog proračuna, ocjenjujući da je realniji u odnosu na lanjski i manji za 2,92 posto. Predviđena je rasprava o gotovo 50-ak točaka, među kojima su cijene vrtića, prijedlog zaključka o zaduživanju grada i projekt gradnje podzemne garaže s trgovačko-uslužnim sadržajima i športskom dvoranom na prostoru srednjoškolskog igrališta Savska - Kačićeva - Klaićeva - Kršnjavoga po modelu javno-privatnog partnerstva (9 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - "Uloga Državnog inspektorata u institucionalnoj izgradnji društva i razvoju poduzetništva" tema je susreta poduzetnika s čelnicima Državnog inspektorata. Susret organizira Udruga malih i srednjih poduzetnika pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca (13 sati, Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100a).

ZAGREB - Utakmica 3. kola Eurokupa košarkaša u Zagrebu između Cedevite i Benettona iz Trevisa (20 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xds yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙