FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eksplozija ručne bombe u kanalu

Autor: vkrb
SLAVONSKI BROD, 18. studenog 2011. (Hina) - Pri čišćenju odvodnog kanala između mjesta Divoševaca i Donjih Andrijevaca djelatnik poduzeća iz Slavonskog Broda aktivirao je eksplozivnu napravu odbačenu u kanal, što je oštetilo radni stroj, a na sreću nitko nije ozlijeđen, priopćila je brodsko-posavska Policijska uprava (PU).

Po nalogu državnog odvjetništva policija je obavila očevid uza stručnu pomoć djelatnika za protueksplozijsku zaštitu. Očevidom je utvrđeno da je radnik dok je čistio kanal, priključnim uređajem na bageru tzv. tarupom zakvačio ručnu bombu M75.

Eksplozija je oštetila stroj, a nitko nije ozlijeđen. Na mjestu te eksplozije i blizu nje pronađeno je još sedam neeksplodiranih ručnih bomba M75. Upaljače za te bombe na mjestu gdje su pronađene uništio je djelatnik za protueksplozijsku zaštitu, a bombe je preuzeo radi uništenja.

Zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom policija protiv za sada nepoznatog počinitelja podnosi kaznenu prijavu državnom odvjetništvu. Policija i ovaj put poziva građane da oružje i eksplozivna sredstva koja ilegalno posjeduju dragovoljno predaju policiji. Osobe koje dragovoljno predaju oružje neće biti prekršajno ili kazneno prijavljeni, što jamči zakon o oružju. Inače oni u kojih se pronađe oružje i eksplozivna sredstva kazneno odgovaraju jer sličnim postupkom odbacivanja oružja mogu izazvati goleme posljedice sa smrtnim stradanjima, najčešće djece i bliskih osoba.

(Hina) xpp yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙