FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor: mandat za nastavak borbe protiv korupcije i gospodarski oporavak

Autor: tdel
BJELOVAR, 22. studenog 2011. (Hina) - Predsjednica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i nositeljica svih stranačkih lista Jadranka Kosor večeras je u Bjelovaru na središnjem skupu HDZ-a za 2. izbornu jedinicu, pozvala birače da glasuju za HDZ kako bi u četvorogodišnjem mandatu potpuno uredili Hrvatsku kao pravnu državu i do kraja ušli u borbu protiv korupcije, ali i u borbu za gospodarski oporavak.

"Hrvatska mora u potpunosti biti uređena kao pravna država. To dugujemo hrvatskim braniteljima koji su ginuli za Domovinu", rekla je Kosor istaknuvši da nema selektivne borbe protiv korupcije. Naglasila je kako Kukuriku koalicija smatra da borba protiv korupcije može u HDZ-u, ali ne i kod njih.

"Sljedeće četiri godina nam trebaju kako bi do kraja ušli u borbu protiv korupcije i kako bi ta borba išla jednako prema Varaždinu, Puli i Dubrovniku", rekla je Kosor, dodavši kako im sljedeći mandat treba da bi nastavili i borbu za gospodarski oporavak.

"Neće nama držati predavanja o gospodarstvu ljudi koji su na čelnim listama Kukuriku koalicije, a duguju posvuda u Hrvatskoj i u inozemstvu", kazala je Jadranka Kosor.

Naglasivši kako je HDZ najjači kada je najteže, rekla je da mnogi žele obezvrijediti uspjehe te stranke svih proteklih godina, a posebno u posljednje dvije.

Govoreći o programu HDZ-a Kosor je istaknula da se on temelji na radu sadašnje Vlade, pogotovo u posljednje dvije godine.

"U našem programu kažemo: nećemo MMF, nećemo prodaju HEP-a, šuma i voda i prodaju nacionalnog bogatstva. Nećemo masovna otpuštanja iz državne uprave, smanjivanje mirovina, rodiljnih naknada i doplatka za djecu, te nećemo jugosferu", naglasila je predsjednica HDZ-a, dodavši da Kukuriku koalicija jedno govori, drugo misli, a treće radi.

Program Kukuriku koalicije je prikriven a stvarni program izbija iz izjava čelnika te koalicije. Iz tih izjava jasno je da bi prodali HEP kako bi poskupila struja, pozvali bi MMF i zaustavili borbu protiv korupcije", kazala je Kosor.

Istaknula je i kako 'oni koji sada žele vlast u Hrvatskoj ni jednu riječ nisu rekli u korist Zakona o ništetnosti', a koji je poruka Srbiji da Hrvatska neće više trpjeti optužnice protiv hrvatskih branitelja.

Napomenula je i kako je Kukuriku koalicija najavila da će razmotriti ugovor s Vatikanom, poništiti Zakon o ništetnosti te povući tužbu za genocid protiv Srbije.

Mi kažemo, dok god HDZ vodi vladu nema povlačenja tužbe protiv Srbije, jer tražimo istinu o 999 nestalih branitelja i civila koje Hrvatska još traži, naglasila je Kosor.

Smatra i kako nije svjedno tko će voditi Hrvatsku kada postane članicom EU. Najavila je i kako će ugovor o pristupanju Hrvatske EU, 9. prosinca u Bruxelesu, potpisati nalivperom koje joj je darovao papa Benedikt XVI.

Prvi na stranačkoj listi u 2. izbornoj jedinici, ministar gospodarstva Đuro Popijač rekao je da vođenje Hrvatske žele preuzeti oni koji nikada u životu ništa nisu radili, osim bili partijski činovnici, te oni za koje neznamo tko je kod njih vođa, jer to Zoran Milanović sigurno nije.

"Najavljuju da će dovesti MMF, dati Hrvatske auto ceste u koncesiju tko zna kome, i dovesti međunarodne financijske konzultatne da nam fode financije. A zašto. Zato što ne znaju, nemaju ljude, potencijal i nikad ništa nisu radili", rekao je Popijač.

Prije Bjelovara, predsjednica HDZ-a obišla je Vrbovec, Križevce, Koprivnicu, Đurđevac, Sveti Ivan Zelinu te Đurđevac.

U Koprivnici je Kosor je ponovila kako je ova Vlada otvorila borbu protiv korupcije i kriminala, borila se s krizom i recesijom te se gotovo sama borila da bi Hrvatska postala članicom EU.

"Oni koji bi danas vlast samo da bi vladali, nisu željeli glasati za slobodnu i demokratsku Hrvatsku. Podsjećam 25. lipnja 1991. izašli su iz sabornice kada se glasalo za neovisnu i samostalnu Hrvatsku. Njima je svejedno dr. Franjo Tuđman oprostio i rekao, idemo graditi Hrvatsku. Oprostio je i onima koji su predali oružje Teritorijalne obrane, onda kada smo se trebali braniti, rekla je Kosor.

Istaknula je da je Hrvatska od 1. srpnja 2013. članca EU i "tada ćemo sjesti za stol europskih država i naroda gdje ćemo odlučivati o svojoj sudbini."

(Hina) xtdel ysp/xvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙