FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački HDZ: 'Kukuriku' i SDP jedno govore, a drugo rade

Autor: dber
ZAGREB, 8. studenog 2011. (Hina) - Predsjednica Kluba gradskih zastupnika HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Margareta Mađerić danas je upozorila da Zagrebački holding već drugu godinu zaredom posluje s milijunskim gubitcima pa predizborni slogani SDP-a i 'Kukuriku koalicije' poput "Dug život, a ne život na dug" zapravo ocrtavaju njihovu politiku u Zagrebu jer jedno govore, a drugo rade.

"Zagrebački holding, koji je u 100 postotnom vlasništvu Grada Zagreba, imao je 2010. gubitak od 500 milijuna kuna, a u prvoj polovici ove godine gubici su četiri puta veći nego u isto vrijeme lani", kazala je Mađerić na konferenciji za novinare u zagrebačkom HDZ-u kojoj su nazočili i gradski zastupnici HDZ-a Danira Bilić i Stanko Gačić.

Sudbinu holdinga Mađerić ocjenjuje upitnom i dodaje kako probleme i gubitke više ne može skrivati ni nadzorni odbor. "Sudbina Zagrebačkog holdinga je upitna, ali dug ostaje", kazala je Mađerić upozoravajući da se dizanjem novih kredita pokrivaju stara dugovanja.

Mađerić navodi kako 'vrijedi' i slogan 'Kukuriku koalicije' "Naš posao je da osiguramo vaš posao". Dok se Zagreb susreće s velikim brojem nezaposlenih, SDP i njegovi partneri doista zapošljavaju, ali, dodaje Mađerić, svoje stranačke podanike i poslušnike, na čelna mjesta u Holdingu sa svim povlasticama.

U zagrebačkom HDZ-u smatraju da je upravo Holding najbolji primjer kako vlada SDP - jedno govori, a drugo radi i pitaju se hoće li 'Kukuriku koalicija' svoju parolu "Visoku nezaposlenost zamijeniti visokim BDP-om" osigurati otpuštanjima.

Mađerić je upitala i kako SDP i njihov gradonačelnik Milan Bandić nisu u 11 godina vladanja Zagrebom mogli provesti svoju parolu: "U plusu tri plaće, a ne u minusu da ti se plače" pitajući ujedno i Zagrepčane jesu li u plusu tri plaće ili imaju najveći prirez, plaćaju li komunalne usluge više nego prije pet godina i znaju li koliko moraju platiti dječji vrtić.

(Hina) xbdj yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙