FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zračna luka: izmjene KU-a obveze budućeg koncesionara

Autor: dmar
ZAGREB, 22. studenog 2011. (Hina) - Izmjene Kolektivnog ugovora (KU) za Zračnu luku Zagreb (ZLZ) postaju sastavni dio dokumentacije za nadmetanje u postupku dodjele koncesije za ZLZ, odnosno postaju obveza budućeg koncesionara, odlučilo je na današnjoj sjednici Stručno povjerenstvo za koncesiju Novog putničkog terminala ZLZ-a.

Riječ je o izmjenama KU-a koje su sa sindikatima 20. studenog potpisala društva Zračna luka Zagreb d.o.o. te 21. studenog Zračna luka Zagreb Ugostiteljstvo d.o.o. i Zračna luka Zagreb Trgovina d.o.o, kaže se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Budući da je ispunjen zahtjev Koordinacije sindikata ZLZ-a da poštivanje prava radnika iz novog KU-a postane obveza budućeg koncesionara, štrajk koji je bio najavljen za sutra neće se održati.

Iz Koordinacije sindikata poručuju da će nastaviti pregovore s Upravom ZLZ-a dok se ne postigne zadovoljavajuće rješenje za sve radnike ZLZ-a i nakon što zagrebački aerodrom bude pod koncesijom, no pritom neće provoditi industrijske akcije kojima bi mogli nanijeti štetu putnicima i aviokompanijama.

Predmet koncesije je izgradnja novog putničkog terminala ZLZ-a te upravljanje postojećim i novoizgrađenim terminalom ZLZ-a i pripadajućom infrastrukturom, a koncesiju daje Vlada RH rok od 30 godina.

Rok za predaju konačnih ponuda je 12. prosinca 2011. do 14 sati, kada će biti i javno otvorene u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙