FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIP: o glasovanju pripadnika manjina koji nemaju prebivalište u RH

Autor: mcur
ZAGREB, 22. studenog 2011. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo je danas dopunu priopćenja u svezi s glasovanjem pripadnika nacionalnih manjina na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor, 4. prosinca 2011., u XII. izbornoj jedinici (za birače XI. izborne jedinice).

Pripadnicima nacionalnih manjina koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, već u inozemstvu, a koji su upisani u Središnju evidenciju birača koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj i označeni kao pripadnici nacionalnih manjina, a ne žele glasovati za liste kandidata u XII. izbornoj jedinici već svoje biračko pravo žele ostvariti na način da glasuju za liste XI. izborne jedinice, omogućava se da svoju želju o tome priopće biračkom odboru na dan izbora prilikom dolaska na biračko mjesto. Takovoga birača član biračkog odbora upisat će u popis za glasovanje za XI. izbornu jedinicu, nakon što je prethodno zaokružio redni broj ispred njegova imena i prezimena u izvatku iz Središnje evidencije dostavljen za to biračko mjesto.

Pripadnici nacionalnih manjina koji želi glasovati za liste kandidata u XII. izbornoj jedinici, a koji su upisani u Središnjoj evidenciji birača koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj i označeni kao pripadnici nacionalne manjine, upisuju se u Popis za glasovanje za XII. izbornu jedinicu, nakon što će takvog birača član biračkog odbora prethodno zaokružiti u izvatku iz Središnje evidencije popisa birača dostavljenog za to biračko mjesto, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙