FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opera "Carmen" u Lisinskom u izvedbi umjetničkih akademija

Autor: dger
ZAGREB, 22. studenog 2011. (Hina) - Opera "Carmen" Georgesa Bizeta nastala u zajedničkoj produkciji triju zagrebačkih umjetničkih akademija - muzičke, dramske i likovne te Tekstilnotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, bit će premijerno izvedena u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 26. studenoga.

Jednu od najpoznatijih svjetskih opera izvode studenti uz mentorstvo profesora i suradnika Sveučilišta u Zagrebu, a u projektu sudjeluju i polaznice Škole za suvremeni ples Ane Maletić te dječji zbor Zagrebački dječaci.

Nakon uspjeha Mozartove "Čarobne frule" i "Ivana Groznog" Sergeja Prokofjeva, umjetničke su se akademije, u sezoni kada Muzička akademija u Zagrebu slavi 90. rođendan, ponovno odlučile na veliku produkciju, i to u režiji Krešimira Dolenčića, a pod dirigentskom palicom Mladena Tarbuka.

Osim u subotu 26. studenoga, kada je na programu ciklusa "Lisinski subotom", mladi solisti, zboristi i plesači praćeni orkestrom Muzičke akademije uprizorit će "Carmen" u Lisinskom i 27. studenoga kada je otvorena za sve zainteresirane. Predstava će 2. prosinca gostovati u Rijeci, u HNK Ivana pl. Zajca.

Oni koji neće uspjeti nabaviti ulaznice, napominju organizatori, mogu pogledati izravni prijenos iz Lisinskog na internetskoj adresi mms://irtv.carnet.hr/akademija.

(Hina) xpp/xdgk yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙