FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljeno trodimenzionalno izdanje "Malog princa"

Autor: agrb
ZAGREB, 9. studenog 2011. (Hina) - Novo izdanje slavnog klasika za djecu i odrasle "Malog princa", s cjelovitim tekstom koji prate pomične trodimenzionalne ilustracije oživljujući tako svu poetičnost Antoinea de Saint-Exuperyja, predstavljeno je danas na Interliberu.

Ingrid Šafranek, profesorica na katedri za francuski jezik Sveučilišta u Zagrebu, ocijenila je kako novo izdanje daje novu dimenziju tekstu, koji djeci čitaju već tete u vrtiću, ali ga na prvoj godini francuskog jezika s jednakim zanimanjem obrađuju i studenti.

Iako vjerno izvorniku, trodimenzionalno izdanje preteže prema dječjoj književnosti, ustvrdila je Šafranek, dodavši da se "Mali princ" u potpunosti uklapa u autorov opus koji je humanistički i topao, a djecu uči toleranciji, poštenju i odgovornosti prema drugome.

Šafranek je izdvojila didaktičku stranu knjige, koja je obvezna lektira u mnogim zemljama, jer ona, istaknula je, poučava, zabavlja i potiče kreativnost.

"Mali princ" knjiga je za sva vremena i za svakog urednika raditi na njoj velika je čast i zadovoljstvo, istaknula je urednica Ivana Žderić. Sa stranicama koje se otvaraju, iskaču i okreću ta poznata fantastična priča postaje još stvarnija, dodala je.

Prevoditeljica "Malog princa" Maja Zorica drži kako je Saint-Exupery neobično zanimljiv autor, a njegova životna priča daje mogućnost romanesknog pripovijedanja o njemu.

Osim što je pisao bio je pilot i izumitelj, a nestao je 1944. kad se njegov zrakoplov srušio kod Korzike. I kad su ostaci njegova zrakoplova nedavno napokon i pronađeni, priča o njemu se nastavlja, dodala je.

Roman "Mali princ" napisan je 1943., preveden na više od 180 jezika i prodan u više od 80 milijuna primjeraka, čime se svrstava u jednu od najprodavanijih knjiga na svijetu.

Ta slojevita i simbolična knjiga, nadahnuta autorovom zrakoplovnom nesrećom nad Saharom, kroz istovremeno duhovitu i tužnu priču o dječaku koji je došao s nepoznatog asteroida, govori o prijateljstvu, ljubavi, smrti, nerazumijevanju, vjernosti, taštini i gluposti.

Trodimenzionalno izdanje "Maloga princa", u kojemu su originalne autorove ilustracije pretvorene u trodimenzionalne kako bi se to djelo približilo novom naraštaju mladih čitatelja, već je objavljeno u 22 zemlje s nakladom od gotovo 400.000 primjeraka.

(Hina) xagrb yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙