FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 22. studenoga

Autor: bcav
ZAGREB, 21. studenog 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 22. studenoga.

ZAGREB - U Zagrebu se održava 15. Konferencija načelnika Glavnih stožera oružanih snaga zemalja članica Američko-jadranske povelje pod nazivom "Multinacionalna obuka i sudjelovanje u međunarodnim operacijama". Uz domaćina, načelnika Glavnog stožera OSRH, general pukovnika Dragu Lovrića, konferenciji će nazočiti načelnici Glavnog stožera OS Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije te zapovjednik Savezničkog zapovjedništva združenih snaga Napulj i zapovjednik Mornaričkih snaga SAD-a za Europu i Afriku, admiral Samuel J. Locklear, zamjenik zapovjednika Američkih snaga za Europu general pukovnik John D. Gardner i zapovjednik snaga Europske unije u BiH (EUFOR) general bojnik Bernhard Bair. Na skupu će također sudjelovati i načelnici Glavnog stožera OS Srbije i Slovenije. U uvodnom dijelu konferencije sudionicima će se obratiti i hrvatski predsjednik Ivo Josipović i ministar obrane Davor Božinović. Konferencija će završiti potpisivanjem Zajedničke izjave zemalja sudionica u 15,20 sati (otvaranje konferencije od 9,20 do 10,40 sati, hotel Sheraton, Kneza Borne 2, konferencijska sala B - prizemlje).

ZAGREB - Hrvatski ministar obrane Davor Božinović susrest će se u sklopu 15. konferencije načelnika Glavnih stožera oružanih snaga zemalja članica Američko-jadranske povelje sa zapovjednikom Savezničkog zapovjedništva združenih snaga Napulj i zapovjednikom Mornaričkih snaga SAD-a za Europu i Afriku, admiralom Samuelom J. Locklearom (izjave za medije u 9,20 sati, hotel Sheraton, Kneza Borne 2, konferencijska sala A - prizemlje).

SARAJEVO - Sud BiH izreći će prvostupanjsku presudu po optužnici koja bivše pripadnika vojnih i policijskih snaga Republike BiH Nisveta Gasala, Senada Dautovića i Musajba Kukavicu tereti za ratne zločine protiv hrvatskih civila i ratnih zarobljenika počinjene na području Bugojna 1993. godine.

BRUXELLES - Talijanski premijer Mario Monti sastat će se s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom i predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem.

LUXEMBOURG - Novi grčki premijer Lucas Papademos razgovarat će s predsjednikom eurozone Jeanom-Claudeom Junckerom.

NEW YORK - Odbor za ljudska prava UN-a glasovat će o rezoluciji kojom se osuđuje nasilje nad prodemokratskim prosvjednicima u Siriji i poziva tu zemlju da prihvati plan Arapske lige o prekidu krvoprolića i dolasku stranih promatrača.

Dežurni:

Noć: Branka Radman

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Damir Hainski

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbcav ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙