FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U srijedu isplata novčane pomoći umirovljenicima za studeni

Autor: tkol
ZAGREB, 21. studenog 2011. (Hina) - Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec studeni isplaćivat će se putem Hrvatske pošte od srijede, 23. studenoga, priopćio je Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do petka, 09.prosinca 2011.

Pravo na novčanu pomoć od 1. siječnja 2005. ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu, kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1.500 kuna mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine - u I. su skupini umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna mjesečno, u II. oni kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200 kuna mjesečno, dok su u III. oni s mirovinom od 1.200,01 kuna do 1.500 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400 kuna pomoći mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300 kuna, a umirovljenici III. skupine na 200 kuna pomoći mjesečno.

(Hina) xpp/xkt ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙