FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srb: Hrvatskoj je potreban jaki HSP

Autor: vhor
KARLOVAC, 19. studenog 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb rekao je večaras da je Hrvatskoj potreban jaki HSP, jer bude li imao najmanje deset saborskih mandata bit će dovoljno jak da spriječi odluke poput povlačenja tužbe za genocid protiv Srbije ili ispunjavanja naloga koji će dolaziti iz Beograda ili od eurobirokrata.

Srb je na središnjem izbornom skupu za VII. izbornu jedinicu, pred 250 članova i simpatizera, ustvrdio da je HSP ovom trenutku nužno potreban Hrvatskoj, jer predstavlja jedinu realnu zaštitu strateških nacionalnih interesa u vojno-sigurnosnom i u gospodarskom smislu. "Pokazalo se da je bilo moguće bez snažnog HSP-a rasprodavati resurse poput INA-e i Plive, a ako bi HSP imao u Saboru deset mandata, bili bi onemogućeni modeli pljačke koji su se do sada odvijali s rukom na srcu pri pjevanju himne, odnosno koristeći domoljublje za različite oblike malverzacija i pljački", rekao je.

Ovo će biti izbori na kojima će HSP osvojiti najmanje 150.000 glasova, a u sedmoj se izbornoj jedinici borimo za dva mandata, kazao je Srb.

Počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić iskazao je poštovanje listi VII. izborne jedinice na kojoj su samo žene, te naglasio da HSP time želi iskazati svoje neslaganje s izbornim zakonodavstvom koje propisuje ženske kvote, jer kvote nikada nisu donosile dobro razvoju političkog pluralizma.

"Za uspjeh na izborima, za političko djelovanje općenito važni su rezultati, sposobnosti i poštenje, a ne spol. Zato ovakvom listom želimo pokazati da u HSP-u ima žena koje su apsolutno spremne, obrazovane i politički izgrađene tako da ih se ni najmuškija lista ne bi postidjela", kazao je Đapić.

Pozvao je desno biračko tijelo, „nacionalnu desnicu“, da ovaj put da glas HSP-u, odnosno da svojim glasovanjem „vrate klatno odande kamo je otišlo prije četiri godine, a nakon nebrojenih afera, korupcijskih i izdajničkih da se vrati povjerenje HSP-u koji se nikada nije ogriješio o hrvatske nacionalne interese“.

Đapić je kazao da se Hrvatska ne smije bojati svoje slobode, suverenosti i odgovornosti, te da joj nije mjesto u Europskoj uniji, toj „naddržavnoj tvorevini u kojoj Hrvatska predstavlja 0,25 BDP-a, jedan posto stanovništva i jedan posto mogućeg utjecaja“.

Govoreći o lošoj gospodarskoj situaciji i socijalnoj nesigurnosti građana zbog svih onih koji su se ogrješili o Hrvatsku, Bernardica Halapa Topolnjak, prva na listi za VII. izbornu jedinicu, pozvala je biračice i birače „da svoj glas daju onima koji se nikada nisu ogrješili o hrvatske nacionalne interese i kojima je Hrvatska u srcu, a ne u džepu“.

(Hina) xvhor yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙