FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pred istek roka Arapske lige 11 ubijenih u Siriji

Autor: akoz
AMAN, 18. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Sirija traži izmjene planirane misije za praćenje provedbe mirovne inicijative Arapske lige, rekao je čelnik te organizacije u petak, uoči isteka roka Damasku da poduzme korake za okončanje višemjesečnog krvoprolića.

Arapska liga je Siriju suspendirala i odredila subotu kao krajnji rok toj zemlji da ispuni arapski mirovni plan koji traže povlačenje vojske iz okolice nemirnih gradova i prijeti sankcijama ukoliko sirijski predsjednik Bašar al-Asad ne počne djelovati na zaustavljanju nasilja.

Glavni tajnik Arapske lige Nabil Elarabi je rekao da organizacija razmatra pismo iz Sirije koje "uključuje izmjene nacrta protokola glede pravnog statusa i obveza promatračke misije Arapske lige u Siriji".

Sirijski aktivisti su u petak objavili da su sirijske snage sigurnosti ubile 11 osoba i ranile desetke kada su otvorile vatru kako bi rastjerale prosvjede u gradovima Deri, Homsu, Hami i predgrađu Damaska Erbinu.

Sirijska državna novinska agencija je rekla da su dva pripadnika snaga sigurnosti ubijena a treći teško ranjen u eksploziji bombe u Hami. Još dva pripadnika snaga sigurnosti ranjena su u razmjeni vatre u Deri, izvijestila je agencija.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙