FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijski tenkovi u Homsu ubili troje civila

Autor: akoz
AMAN , 5. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Najmanje je troje civila ubijeno a deseci ranjeni u tenkovkoj paljbi u sirijskom gradu Homsu u subotu, rekli su aktivsti i stanovnici.

S ubijenima u subotu vojska koja nastoji slomiti prosvjede protiv predsjednika Bašara al-Asada i rastuću oružanu pobunu ukupno je od utorka u Homsu, gradu od milijun stanovnika 140 kiomettara sjeverno od Damaska, ubila 80 civila.

"Cijele zgrade su pod tenkovskom paljbom. Ponestalo je kruha a ljudi pogođeni na ulici umiru od rana na mjestu ranjavanja jer nitko ne može do njih", rekao je lokalni aktivist Samer.

Vlasti kažu da se snage sigurnosti bore protiv militantnih oružanih skupina koje ubijaju civile i istaknute osobe u Homsu. Državni mediji su ovoga tjedna izvijestili da je ubijeno nekoliko "terorista" te da je zaplijenjeno oružje i streljivo, uključujući ručne raketne bacače, molotvoljeve koktele i eksploziv.

Vlada kaže da su islamski miliatanti i naoružane skupine podržane iz inozmestva ubile 1100 pripadnika snaga sigurnosti otkako je u ožujku počeo ustanak protiv 41-godišnje vlasti obitelji Asad. Ujedinjeni narodi su rekli da je u obračunu s pobunjenicima ubijeno 3000 osoba.

(Hina) xakoz ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙