FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od 19. do 21. studenoga

Autor: tkol
ZAGREB, 18. studenog 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 19. studenoga, nedjelju, 20. studenoga i ponedjeljak. 21. studenoga:

Subota, 19. studenoga

---------------------

VUKOVAR - U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, ispred ostataka nekadašnje zgrade Borovo Commercea u čijem je

podrumu bio odjel vukovarske ratne bolnice i sklonište, komemorativnim programom "Žrtva Borovo naselja za domovinu" obilježit će se 20. obljetnica stradanja te vukovarske gradske četvrti u Domovinskom ratu (9,30 sati). Sudionici obilježavanja uputit će se zatim u koloni sjećanja do crkve Gospe Fatimske u kojoj će misu predvoditi fra Franjo Tomašević, župnik župe Presvetog Trojstva i gvardijan Franjevačkog samostana u Karlovcu (11 sati). U 12,30 sati odat će se počast hrvatskim braniteljima i civilima stradalim 1991. u Borovu, a u 13,30 sati stradalim na farmi Lovas nedaleko od Borova.

ĐURĐEVAC - Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetit će Đurđevac. Susrest će se s čelnicima lokalne vlasti Koprivničko-križevačke županije (10,30 sati, Poglavarstvo Grada Đurđevca, Stjepana Radića 1), a potom u 11,50 sati obići utvrdu Stari grad. U 12,25 sati obići će tvrtku Haas Dom d.o.o. (Kolodvorska 2), a u 14,20 sati obići će lokalitet Geografsko-botaničkog rezervata Đurđevački pijesci. Nakon posjeta Đurđevcu predsjednik Republike Ivo Josipović posjetit će Daruvar.

OSIJEK - Kukuriku koalicija održat skup na kojem će biti predstavljeni kandidati za 4. izbornu jedinicu. Na skupu će govoriti predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik HNS-a Radimir Čačić, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja i koordinatorica za 4. izbornu jedinicu Biljana Borzan (11 sati, Trg Ante Starčevića).

ZAGREB - GONG i Transparency International Hrvatska organiziraju zajedničku konferenciju za medije o praćenju troškova oglašavanja političkih stranaka i nezavisnih lista, povodom početka službene izborne promidžbe. Na konferenciji će biti objavljene okvirne procjene troškova u izbornoj pretkampanji, a političke stranke pozvat će da poštuju standarde transparentnosti u financiranju svojih izbornih kampanja (11.00 sati, Perkovčeva 2).

RIJEKA - Isporuka tankera za naftne prerađevine i kemikalije kojoj će, među ostalima nazočiti i predsjednik primorsko-goranske Županijske skupštine Ingo Kamenar (10,30 sati, Brodogradilište "3. maj", vez broj 1)

ZAGREB - Dodjela nagrada na Prvoj Think Space nekonferenciji "Izvan granica" koju organizira Društvo arhitekata Zagreba (20 sati, Lauba, prilaz baruna Filipovića 23 a).

Nedjelja, 20. studenoga

-----------------------

VUKOVAR - Sedmi novinarsko-književni susreti "Grad-to ste vi", u spomen na novinara Hrvatskog radija Vukovar ubijenog 1991. godine na Ovčari Sinišu Glavaševića, održat će se u Gradskoj knjižnici Vukovar (9 sati). Počast stradalim žrtvama u zarobljeničkom logoru na Veleprometu odat će se polaganjem vijenaca u 10,30, a žrtvama Ovčare u 13 sati. Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine završit će svetom misom koju će u crkvi Kraljice mučenika predvoditi velečasni Mato Martinković, župnik te istoimene vukovarske župe (18 sati).

VINKOVCI - Konferenciju za novinare Hrvatskih laburista-stranke rada na kojoj će biti predstavljeni kandidati za izbor zastupnika u Hrvatski sabor u V.

izbornoj jedinici. Na konferenciji će sudjelovati i predsjednik stranke Dragutin Lesar (15 sati, ispred Gradske kavane).

Ponedjeljak, 21. studenoga

--------------------------

ZAGREB - U nastavku suđenja potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu i ostalima u slučaju "Spice" trebao bi svjedočiti predsjednik uprave Privredne banke Božo Prka koji je bio član Podravkina nadzorna odbora. Optužene u aferi Spice tereti se da su Podravkinim novcem pokušali preuzeti vlasništvo nad tom tvrtkom, a oni na optužbe odgovaraju da su tvrtku branili od neprijateljskog preuzimanja. Za nezakonitosti kojima je Podravka navodno oštećena za 400 milijuna kuna USKOK uz bivšeg potpredsjednika Vlade Polančeca tereti i bivše čelnike koprivničke tvrtke Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Josipa Pavlovića i Sašu Romca, vlasnika i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića, suvlasnika varaždinske Fima Grupe Milana Horvata te odvjetnika Zorana Markovića. Osim za udruživanje zbog počinjenja kaznenih djela, tereti ih se i za zloporabe položaja i ovlasti, pomaganja i poticanja na te zloporabe te protuzakonito posredovanje. (9,30 sati, zagrebački Županijski sud, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5)

ZAGREB - Okrugli stol "Gdje je socijalna demokracija danas i što nam u tom smislu nude izbori" organizira Matica hrvatskih sindikata. Izlagači su Branko Caratan, Davor Gjenero, Ljubo Jurčić, Mato Lalić, Dragutin Lesar, Žarko Puhovski i drugi (10 sati, Leksikografski Zavod Miroslav Krleža, Prilaz Djure Deželića 2).

ZAGREB - Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize organizira okrugli stol na temu "Udruge osoba s invaliditetom pred novim izazovima" kojem je cilj upoznati udruge s procesima koji se događaju u društvu te informirati o praćenju i analizama javne politike koje utječu na rad i razvoj udruga osoba s invaliditetom (10 sati, Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27).

ZAGREB - Svečano zatvaranje projekta "Uključivanje učenika s teškoćama u obrazovanje za zapošljavanje" u sklopu IV-te komponente IPA programa. Cilj projekta bio je unaprijediti obrazovna postignuća učenika s teškoćama u skladu s njihovim potrebama, njihovim mogućnostima za uspješno uključivanje na tržište rada te njihovu cjelokupnu društvenu integraciju (13 sati, Trg stjepana Radića 3).

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkt ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙