FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Branitelju u Fažani pronađen privremeni smještaj

Autor: dspo
FAŽANA, 17. studenog 2011.(Hina) - Dogovorom Ministarstva kulture i javne ustanove Nacionalni park Brijuni hrvatskom branitelju Ivanu Babiću iz Vukovara, kojemu je od danas uskraćen boravak u fažanskom hostelu "Amfora", do daljnjega je omogućen smještaj uhotelu "Fažana", potvrdio je novinarima HDZ-ov općinski vijećnik Marinko Gazić.

Gazić je nakon odluke načelnice općine Ade Damjanac (SDP) da se Ivanu Babiću od danas uskrati smještaj u tom hostelu, najavio zajedno s Babićem prosvjed ispred zgrade Općine Fažana. Međutim, prosvjed nije održan nakon saznanja da je branitelju pronađen privremeni smještaj.

Načelnica Damjanac u izjavi za novinare izrazila je žaljenje zbog ovog događaja ali je napomenula kako je Babiću do 31. listopada višekratno rečeno da se mora iseliti iz hostela "Amfora". Po njenim riječima on se na ovo upozorenje oglušio te je općina bila primorana promijeniti bravu.

"Ovaj događaj nema nikakvih političkih konotacija, kako neki to tumače. Mi smo s njim ljudski postupali i smatram da mu se, nakon više od dvije godine, trebalo pronaći neki drugi smještaj" - poručila je načelnica Ada Damjanac, napomenuvši kako u politiziranju toga ne želi sudjelovati.

Babić je smještaj u hostelu u Fažani mjesečno plaćao 500 kuna. Prije dvije godine općina mu je osigurala privremeni smještaj u hostelu uz dogovor da u njemu bude smješten nekoliko mjeseci te da u međuvremenu pronađe novi smještaj, kazala je Damjanac.

(Hina) xdspo ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙