FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela kampanja "Zajedno smo jači"

Autor: sbro
SLAVONSKI BROD, 17. studenog 2011. (Hina) - Okupljanjem devet udruga iz pet slavonskih županija u Slavonskome je Brodu počela kampanja Hrvatskog saveza udruga za osobe s mentalnom retardacijom "Zajedno smo jači".

U sklopu prvoga regionalnog okupljanja u Slavonskome Brodu na središnjem gradskom trgu više stotina članova udruga osoba s mentalnom retardacijom predstavili su rezultate rada brojnih kreativnih radionica i kubova te aktivnosti kulturno-umjetničkih i folklornih društava.

Dio je to jednogodišnjeg projekta koji je dobio 180.000 kuna potpore ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Predsjednica Saveza udruga za osobe s mentalnom retardacijom Mirjana Jakovčev nada se kako će okupljanje postati i tradicionalno jer tako žele potaknuti zanimanje građana za teškoće, ali i prava članova saveza.

"Želimo pridobiti građane za sebe i ako nam se u toj borbi za prava osoba s mentalnom retardacijom pridruže, onda ćemo stvarno biti jači i postići ćemo to da svi ljudi u našoj zemlji imaju ista prava", kaže Jakovčev.

Kampanja "Zajedno smo jači" nastavit će se u drugim hrvatskim područjima.

"Sretni smo što u srcu Slavonije Brođanima možemo pokazati kako su osobe s mentalnom retardacijom jednako vrijedne i da znaju i mogu puno toga te ih nikako ne bi trebalo isključiti", kaže Tomislav Velić iz vinkovačke Udruge "Bubamara".

Približavanjem Europskoj uniji sve je manje primjera diskriminacije osoba s invaliditetom, ali koraci k njihovu kvalitetnijem i dostojanstvenijem životu trebali bi biti puno brži i veći, rekao je.

(Hina) xsbro yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙