FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski rast pozvao građane da iziđu na izbore

Autor: ivuc
OSIJEK, 17. studenog 2011.(Hina) - Predsjednica Hrvatskog rasta (Hrasta) Željka Markić danas je u Osijeku pozvala građane da iziđu na parlamentarne izbore, posebice one koji nisu izišli na prošle parlamentarne i predsjedničke izbore, na koje nije izišao velik postotak birača.

Na predstavljanju izbornih lista za 4. i 5. izbornu jedinicu Markić je ocijenila kako takva izborna apstinencija pokazuje da velik dio biračkoga tijela smatra da nema za koga glasovati. Dodala je da Hrast okuplja pojedince i udruge koji su se odlučili na političko djelovanje kako bi građani na izborima imali autentične predstavnike.

Ocijenila je kako Hrast predstavlja iskorak civilnoga društva u politiku, ustvrdivši da su tu scenu "zauzele udruge koje se nazivaju udrugama civilnoga društva, i koje imaju maleno članstvo, ali jako puno prostora u medijima".

Dodala je kako Hrast okuplja ljude koji su za politiku novi, ali su sposobni i prepoznati u svojim sredinama vođenjem svojih poslova i brigom za društvenu zajednicu.

Nositelj liste za 4. izbornu jedinicu Tomislav Šperanda kazao je kako se stranka zauzima za poštivanje obiteljskih vrijednosti, jer zdrava obitelj znači i zdravu sredinu, te za očuvanje hrvatskih autohotonih proizvoda te ekološku proizvodnju hrane.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙