FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivšem finskom ministru sudi se za korupciju

Autor: vrad
HELSINKI, 14. studenog 2011. (Hina/AFP) - Suđenje bivšem finskom ministru vanjskih poslova Ilkku Kanervi koji se 2008. morao povući zbog skandala s erotskim sms porukama, počelo je u ponedjeljak i moglo bi se završiti izricanjem zatvorske kazne bivšem šefu diplomacije.

Afera je povezana s rastrošnom proslavom Kanervina 60. rođendana u siječnju 2008., za koju je potrošeno više od 32.000 eura, a račun je platila skupina poslovnih ljudi koji su, tvrdi policija, htjeli tako pridobiti Kanervu za projekte gradnje trgovačkih centara.

No zamjenik državnog tužitelja Jarmo Kalske rekao je da je mito primao još od 2007., u vidu sponzorstva za predizbornu utrku, pokućstva i ulaznica za športska natjecanja.

Ako ga sud proglasi krivim, Kanerva bi mogao dobiti najmanje kaznu od dvije godine zatvora.

Ta se proslava našla na naslovnicama tadašnjih tiskanih medija, budući da zbog nje Kanerva nije došao na važan sastanak u Bruxellesu o Kosovu i Bliskom istoku.

Tri mjeseca poslije, Ilkka Kanerva, inače poznat po svom osebujnom značaju, morao je odstupiti s dužnosti pošto je priznao da je poznatu striptizetu bombardirao sms porukama erotskog sadržaja sa svog službenog mobitela.

Ministar koji se danas vratio u zastupničke klupe, imao je sličnu aferu 2005. kada je slične poruke slao nekolikim manekenkama.

Uz njega su za korupciju optužena i četvorica poslovnih ljudi.

Sva petorica optuženika tvrde da nisu krivi.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙