FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba "Vukovar u tiskanim medijima 1991.-1996."

Autor: zdra
VUKOVAR, 14. studenog 2011. (Hina) - Izložba novinskih članaka o Vukovaru, objavljenih u hrvatskim i stranim novinama u razdoblju od 1991. do 1996. godine, "Vukovar u tiskanim medijima 1991.-1996." autorice Alenke Mirković-Nađ, otvorena je danas u Hrvatskom domu u Vukovaru u sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Izložba obuhvaća dio od ukupno oko tri tisuće novinskih članaka objavljenih o Vukovaru tijekom i nakon agresije te okupacije toga grada, a koji čine dio fundusa Muzejskog multimedijskog odjela Domovinskog rata, smještenog u vukovarskoj vojarni, istaknula je autorica Alenka Mirković-Nađ.

Prema njezinim riječima, izložba je materijalni podsjetnik i dokaz da su Vukovar i Vukovarci, koji su se 1991. godine osjećali zaboravljeni i napušteni od svijeta, u isto vrijeme bili i ostali u medijskom fokusu hrvatske i inozemne javnosti.

Direktorica zagrebačke tvrtke PressCut, koja je prikupljala i obrađivala novinske tekstove koji su do 1996. godine izlazili o Vukovaru, Jaminska Garaj Golubiček ocijenila je kako je ovom izložbom Vukovar ponovno pokazao hrabrost i dosljednost te da se ne boji medijskih svjedočanstava.

Izložba će u Hrvatskom domu biti otvorena tijekom naredna dva tjedna.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine održava se od 11. do 20. studenoga pod geslom "Hrabri ljudi".

(Hina) xzdra ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙