FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSLS predao kandidacijske liste DIP-u

Autor: tmar
ZAGREB, 14. studenog 2011. (Hina) - Prilikom predaje kandidacijskih lista danas poslijepodne u Državnom izbornom povjerenstvu, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor izjavio je kako je siguran da će njegova stranka nakon parlamentarnih izbora imati svoj Klub zastupnika, a o broju zastupničkih mandata odlučit će građani.

HSLS izlazi na izbore u svih dvanaest izbornih jedinica, a u dvanestoj, u kojoj se biraju predstavnici nacionalnih manjina, natjecat će se za predstavnika romske nacionalne manjine.

"Očekujemo dobar rezultat. Nećemo se razbacivati kao druge stranke s 15, 20 mandata ali siguran sam da ćemo osvojiti puno više od nekih koji danas govore o velikom broju mandata, izjavio je Kosor koji je nositelj HSLS-a u osam izbornih jedinica.

Nositelj u prvoj bit će Velimir Srića, u devetoj Dražen Budiša, u jedanestoj u kojoj dijaspora bira svoje predstavnike Franjo Zeljko, a u dvanaestoj Bajro Bajrić, predstavnik romske manjine.

Kosor smatra da bi prednost HSLS-a na izborima mogla biti to što je ta stranka, kako je rekao, jedina izašla s gospodarskim programom dok su sve druge stranke napravile izborne programe, odnosno obećanja za koja same znaju da ih neće ostvariti nakon izbora.

"Mi smo prije godinu i pol pokazali da nam fotelje nisu važne a to možemo reči i za razdoblje koje dolazi", kazao je Kosor, misleći na izlazak njegove stranke iz vladajuće koalicije.

Dodao je da će s novom saborskom većinom surađivati samo ako bude spremna na reforme i provedbu mjera gospodarskog oporavka.

(Hina) xmt/xmvr ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙