FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drugi krug predsjedničkih izbora u Južnoj Osetiji

Autor: bnov
ČINVALI, 14. studenog 2011. (Hina/AFP) - Drugi krug predsjedničkih izbora organizirat će se u Južnoj Osetiji jer nijedan kandidat nije dobio više od 50 posto glasova nakon glasovanja u tom malom gruzijskom području koje priznaje Rusija, objavilo je u ponedjeljak izborno povjerenstvo.

Prema priopćenju te institucije, po završetku prebrojavanja glasova 78 od 86 glasačkih ureda, bivša ministrica obrazovanja Ala Džioeva vodi s 24,6 posto glasova u prvom krugu, ispred kandidata kojeg favorizira Moskva Anatolija Biblova (23,8 posto).

"Održat će se drugi krug radi odabira predsjednika Republike Južne Osetije", rečeno je iz istog izvora.

Održavanje drugog kruga izbora predviđa se za 27. studenoga, rekla je Bela Plieva, šefica izbornog povjerenstva.

U utrci za nasljednika Eduarda Kokoitija bilo je 11 kandidata, svi proruski orijentirani i pristaše integracije tog teritorija od približno 70.000 stanovnika u susjednu Rusiju.

Favorit, lokalni ministar za izvanredna stanja Bibilov, bivši je vojnik iz ruske padobranske škole u Riazanu. Otvoreno ga podržava Moskva i dosadašnji čelnik.

To su prvi predsjednički izbori u Južnoj Osetiji otkad je Moskva priznala neovisnost te gruzijske separatističke regije, nakon kratkog oružanog sukoba 2008. s Gruzijom koja je izbore proglasila "nezakonitim".

(Hina) xbnš ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙