FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 31. listopada

Autor: kgab
ZAGREB, 30. listopada 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 31. listopada.

ZAGREB - Makedonski predsjednik Gjorge Ivanov u službenom posjetu Hrvatskoj gdje će se sastati sa svojim domaćinom hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem te najvišim hrvatskim dužnosnicima. Svečani doček u Uredu predsjednika predviđen je za 11 sati (Ured predsjednika, Pantovčak 241) nakon čega slijede razgovori dvojice predsjednika. U nazočnosti Josipovića i Ivanova ministri pravosuđa Hrvatske i Makedonije u 12.25 potpisat će Ugovor o izručenju, a izjave za medije predviđene su za 12.30 sati.

LIBIJA - NATO će završiti svoju misiju sedam mjeseci nakon pokretanja zračne i pomorske operacije koja je pomogla libijskim pobunjenicima da zbace režim dotadašnjeg libijskog vođe Moamera Gadafija.

DEN HAAG - Haaški će sud u ponedjeljak izreći presudu vođi srpskih radikala Vojislavu Šešelju po drugoj optužnici za nepoštivanje suda odnosno zbog otkrivanja identiteta 11 zaštićenih svjedoka vezanih uz suđenje koje se protiv njega vodi pred Haaškim sudom za ratne zločine počinjene u Hrvatskoj, BiH te protiv vojvođanskih Hrvata. Tužiteljstvo je zatražilo da se Šešelja proglasi krivim za otkrivanje identiteta svjedoka i osudi na tri godine zatvora.

SARAJEVO - Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz u posjetu Bosni i Hercegovini u sklopu priprema za redovito izvješće Vijeću sigurnosti UN-a o suradnji zemalja s njegovim uredom. Brammertz će se u sklopu trodnevnoga radnog posjeta sastati s članovima Predsjedništva BiH, uredom državnog odvjetnika, odjelom za ratne zločine i predstavnicima međunarodne zajednice te razgovarati o suradnji BiH s uredom haaškog tužitelja, slučajevima i istragama prepuštenima BiH te napretku u progonu ratnih zločina u BiH.

PARIZ - UNESCO bi trebao glasovati o palestinskom članstvu, kojem se protive SAD i neke europske zemlje.

BEČ - Kineski predsjednik Hu Jintao u posjetu Austriji.

DEŽURNI:

Noć: Robert Koren

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Večer: Damir Hainski

Tel.: +385-1-4808645

Fax.: +385-1-4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga yxdam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙