FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka kupuje Daimlerov udio u EADS-u

Autor: gple
FRANKFURT, 10. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Daimler i njemačka vlada dogovorili su da državna razvojna banka KfW kupi 7,5-postotni Daimlerov udio u europskom zrakoplovnom koncernu EADS-u, objavio je u četvrtak njemački proizvođač luksuznih automobila dok je vlada .

Daimler i KfW potpisat će odgovarajuće pismo namjere prije kraja godine a kupoprodaja će se realizirati 2012., objavilo je poduzeće u službenom priopćenju.

Informacija je prodrla u javnost u srijedu kada je jedan izvor za Reuters kazao da je Njemačka odlučila zadržati utjecaj u EADS-u nakon što je koalicijski partner stranke kancelarke Angele Merkel odustao od prigovora na takvu politiku.

Daimler će zadržati 7,5-postotni udio u EADS-u i 15 posto glasačkih prava a nije objavio koliko će državna banka platiti za udio koji će preuzeti.

Njemačko ministarstvo gospodarstva objavilo je pak da će ispitati sve mogućnosti daljnje privatizacije Deutsche Telekoma i Deutsche Posta, bivših državnih poduzeća u kojima vlada još uvijek ima udio.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙