FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na statusnoj u predmetu "Hadžić" o pripremama za suđenje

Autor: spuc
ZAGREB, 10. studenog 2011. (Hina) - Prva statusna konferencija u predmetu "Hadžić" održana je u četvrtak poslijepodne pred Haaškim sudom i bila je posvećena pripremama za suđenje bivšem vođi pobunjenih hrvatskih Srba Goranu Hadžiću optuženom za progon tisuća i ubojstvo stotina Hrvata na okupiranim područjima Hrvatske tijekom Domovinskog rata te za niz drugih zločina među kojima su i zlostavljanja, razaranje i pljačka.

Tužiteljstvo i obrana su na kratkom ročištu razmotrili kako teče objelodanjivanje dokaznog materijala te pregovori o usuglašenim činjenicama koje se u slučaju postizanja dogovora ne bi trebale dokazivati tijekom suđenja.

Hadžić se na ročištu samo izjasnio da se osjeća dobro i da nema prigovora na uvjete u pritvoru.

On je tijekom rata prvo obavljao dužnost predsjednika vlade samoproglašene SAO Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema a nakon toga bio je i predsjednik tzv. RSK.

Hadžića se tereti da je bio sudionik udruženog zločinačkog pothvata na čelu sa srbijanskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem, čiji je cilj bio da se nasilno i trajno uklone Hrvati i drugo nesrpsko stanovništvo s jedne trećine hrvatskog teritorija koju su pod okupacijom držali pobunjeni Srbi uz pomoć Beograda.

Uhićen je 20. srpnja u Srbiji nakon sedam godina bijega.

(Hina) xps ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙