FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Interliberu predstavljena knjiga F. Hadjadja "Dubina spolova"

Autor: mkov
ZAGREB, 8. studenog 2011. (Hina) - Knjiga francuskoga filozofa židovskog podrijetla Fabricea Hadjadja "Dubina spolova – mistika tijela" predstavljena je danas na Interliberu na Zagrebačkom velesajmu.

O knjizi su govorili u ime nakladnika Kršćanske sadašnjosti Anton Šuljić, prevoditelj Josip Balobanić i teolog Ivica Raguž.

Šuljić je napomenuo kako je knjiga u Francuskoj pobudila veliko zanimanje te dodao kako je na Zapadu već postala uspješnicom.

Balobanić je istaknuo kako Hadjadj s teološkoga i filozofskog stajalište piše o odnosu muškaraca i žene od prve do zadnje biblijske knjige te to uspoređuje sa sadašnjim stanjem u svijetu. "Čovjek je za razliku od anđela tjelesno biće", rekao je dodavši kako se i povijest spasenja nalazi u tijelu i krvi.

"Knjiga govori o teologiji kršćanskoga braka", rekao je Raguž dodavši kako kroz humorističan, ironičan i dijelom sarkastičan stil daju posve novu dimenziju poimanja kršćanskoga braka.

Hadjadj se, ocijenio je, suprotstavlja svim dosadašnjim težnjama u shvaćanju braka i seksa koje sažima pod nazivom gnoza. "Gnoza je razdvajala tijelo do duha", napomenuo je dodavši kako autor pokazuje da to u modernoga čovjeka rađa dvostrukim stajalištem, u kojem se po jednom tijelo mrcvari i siluje, a po drugom, tijelo postaje puka roba za eksploataciju.

Knjiga "Dubina spolova – mistika tijela" (370 str.) na sedam poglavlja, u kojima nakon uvoda autor raspravlja o spolu koji iščezava, o tijelu i duhu, o braku i pustolovini, o malenima i velikim, seksualnom turizmu, putovima Gospodnjim i putenoj ljubavi u svjetlu kršćanske vjere.

Fabrice Hadjadj je profesor filozofije i dramaturgije. Autor je više knjiga, među kojima i knjige "Reussir sa mort. Anti-methode pour vivre", za koju je dobio Veliku katoličku nagradu za književnost.

(Hina) xmkov ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙