FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papandreu će se danas sastati s grčkim predsjednikom

Autor: kgab
ATENA, 9. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Grčki premijer George Papandreu sastat će se u srijedu poslijepodne s predsjednikom države, priopćio je ured grčkog predsjednika.

Državna televizija je javila da su završeni pregovori o sastavljanju kratkotrajne grčke koalicije do izbora u veljači. Sastav vlade i njezin prvi čovjek bili su predmet intenzivnih pregovora socijalista, konzervativaca i ostalih grčkih parlamentarnih stranaka.

Zastupnik grčke vladajuće stranke Apostolos Kaklamanis (74) izjavio je u srijedu da je razgovarao s političkim čelnicima o vođenju nove koalicijske vlade, ali je rekao da nije postignut dogovor.

"Oni nisu postavili nikakve uvjete glede toga hoću li promijeniti neke ministre, koga ću imenovati ili koga ću udaljiti", rekao je Kalamanis novinarima.

Socijalistička stranka aktualnog premijera Papandreua i Nova demokracija (desnica) Antonisa Samarasa u nedjelju su postigle dogovor o formiranju vlade nacionalnog jedinstva kako bi poduprli europski plan i pristupili zajedničkom sastavljanju vlade čiji predsjednik neće biti Papandreu.

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙