FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Mercator prodajom nekretnina želi smanjiti zaduženost

Autor: lfia
LJUBLJANA, 9. studenog 2011.(Hina) - Skupina Mercator namjerava u iduće dvije godine prodati vlastite nekretnine, procijenjene na 500 milijuna eura, te ih nakon toga uzeti u najam, čime bi bolje iskoristila njihov potencijal za svoj daljnji rast te snizila razinu zaduženosti, objavila je u srijedu Slovenska tiskovna agencija STA.

Projekt u okviru kojega Mercator stranim ulagačima namjerava prodati raspoložive nekretnine koje se nalaze u Sloveniji i Hrvatskoj izveo bi se u skladu sa srednjoročnim gospodarskim planom tvrtke u 2012. i 2013. godini, navodi STA.

Pripremne aktivnosti za prodaju i ponovni najam nekretnina Mercator je započeo u prvoj polovici ove godine izborom konzultantske kuće Cushman&Wakefield iz Londona, koja će popis nekretnina predstaviti potencijalnim ulagačima, priopćili su iz Mercatora, a prenijela slovenska agencija.

U Mercatoru ističu da se predviđeni utržak od prodaje nekretnina namjerava upotrijebiti za smanjivanje zaduženosti tvrtke, kako bi se Mercator omjerom vlastitog i kreditnog kapitala približio omjeru koji imaju njegovi konkurenti na međunarodnom tržištu.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙