FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izvješće IAEA odgađa izraelski napad na Iran - TV

Autor: mtro
JERUZALEM, 8. studenog 2011. (Hina/AFP) - "Strogost bez presedana" izvješća Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) o iranskom nuklearnom programu za sada udaljuje scenario izraelskog napada na Iran, prenijela su u utorak dva izraelska tv-kanala.

To izvješće će omogućiti Izraelu da pričeka "nekoliko tjedana ili mjeseci" i vidi je li međunarodna zajednica odlučila poduzeti "paralizirajuće sankcije", posebice potpuni bojkot Iranske središnje banke kao i izvoza nafte, prenijeli su privatni kanali "2" i "10" pozivajući se na dužnosnike.

Ured premijera Benjamina Netanyahua je odbio bilo kakav komentar. "Proučavamo izvješće", rekao je jedan dužnosnik i dodao da će priopćenje biti objavljeno "kasnije".

Ministar obrane Ehud Barak je izjavio na državnom radiju nekoliko sati prije objave izvješća da " Izrael još nije donio odluku o vojnoj operaciji protiv Irana".

IAEA je "ozbiljno je zabrinuta" zbog vojnog karaktera iranskog nuklearnog programa, što je utvrdila na temelju "vjerodostojnih" informacija koje posjeduje, prenio je AFP, pozivajući se na povjerljivo izvješće IAEA-e.

Smatra se da je Izrael, zakleti neprijatelj Irana, jedina atomska sila u regiji, ali on nikada nije potvrdio ni demantirao da posjeduje nuklearni arsenal.

(Hina) xtm ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙