FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicija HSS-a, Zlene stranke i Stranke penzionera u X. izbornoj jedinici

Autor: pgas
SPLIT, 8. studenog 2011. (Hina) - HSS-ov koordinator za X. izbornu jedinicu Stipe Gabrić Jambo danas je u Splitu potpisao koalicijski sporazum s predstavnicima Zelene stranke (ZS) i Stranke penzionera (SP) o zajedničkom izlasku na izbore u toj izbornoj jedinici koja obuhvaća veći dio Splitsko-dalmatinske i cijelu Dubrovačko-neretvansku županiju

U ime zelenih sporazum je potpisao Aljoša Babić a u ime Stranke penzionera Ante Marević.

Na novinarska pitanja Stipe Gabrić Jambo je potvrdio da je o mogućoj koaliciji razgovarao i s predsjednikom Hrvatske građanske stranke Željkom Kerumom. Po njegovim riječima Kerum je inzistirao da se potpiše koalicijski ugovor na razini cijele Hrvatske, a onda i za 9. i 10. izbornu jedinicu, ali da on (Jambo) za to nije bio ovlašten.

Govoreći o stanju u Hrvatskoj, rekao je, među ostalim, da je izgrađena nabolja autocesta na svijetu od Zagreba prema Dubrovniku, ali ako je netko "na toj cesti krao, treba ga zatvoriti". Istaknuo je kako su nas u povijesti krali Venecija, Turska, Austro-Ugarska i Beograd, ali, ustvrdio je, "nitko nas tako žestoko ne krade kao Zagreb". Pritom je naveo podatak da će od poreznih prihoda koje Split prikupi u 2011. tom gradu ostati samo četiri posto, a 96 posto, kako je rekao, "ide gore", t.j. u Zagreb.

"Sramotno je za svakog zastupnika, pa i mene, da od 3,5 milijarda kuna godišnjih poticaja za poljoprivredu Dalmacija dobije stotinjak milijuna kuna, a trebalo bi joj pripasti barem 500 milijuna", rekao je Gabrić Jambo.

Kukuriku koaliciji je zamjerio što obećaje med i mlijeko, a "na današnji dan 2012. svi će u Hrvatskoj živjeti teže, nema napretka bez rasta kojeg nema bez novih proizvodnih pogona".

(Hina) xpgas ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙