FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicija Liste za Rijeku, Akcije mladih i Bloka umirovljenici zajedno u 8. izbornoj jedinici

Autor: dsil
RIJEKA,27. listopada 2011.(Hina) - Lista za Rijeku, Akcija mladih i Blok umirovljenici zajedno potpisali su danas u Rijeci sporazum o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore u 8. izbornoj jedinici.

Sporazum su potpisali predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić, predsjednik Akcije mladih Mario Alempijević i koordinator Bloka umirovljenici zajedno Zlatko Klarić.

Danko Švorinić izrazio je zadovoljstvo zbog zajedničkog nastupa u 8. izbornoj jedinici budući da sve tri potpisnice zastupaju zajedničke programske ciljeve među kojima je regionalizacija i jačanje Rijeke kao gospodarskog središta.

Mario Alempijević istaknuo je važnost prava na besplatno školovanje i rješavanje problema zapošljavanja mladih te mogućnost rješavanja njihova stambenog pitanja.

Istaknuo je da su takvi problemi uzrok iseljavanja stanovništva i pada broja stanovnika zbog čega je, dodao je, Hrvatska u proteklom razdoblju izgubila jedan grad veličine Rijeke. Alempijević je rekao kako vjeruje da će ta koalicija u 8. izbornoj jedinici izboriti najmanje jedno mjesto u Saboru.

Ovaj Blok umirovljenici zajedno jedina je autentična grupacija umirovljenika koja se nije vezala niti će se vezati ni za HDZ ni za SDP, koji su umirovljenicima učinili nemjerljivu štetu, istaknuo je Klarić, dodajući kako se zauzimaju za ukidanje povlaštenih mirovina, prava na dvostruke mirovine dijela građana BiH na štetu hrvatskih umirovljenika te za povratak dostojanstva umirovljenika.

Lista za Rijeku i Akcija mladih u koaliciji su na lokalnoj i regionalnoj razini te imaju vijećnike u riječkome Gradskom vijeću i na županijskoj razini. Blok umirovljenici zajedno čine Akcija socijaldemokrata Hrvatske, Stranka umirovljenika Hrvatske - Blok umirovljenici zajedno i Splitska stranka umirovljenika te Zajednica nezaposlenih Hrvatske.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙