FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europski ombudsman kontaktiran glede vođenja grčke vlade

Autor: akoz
ATENA, 7. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Europski ombudsman Nikiforos Diamandouros je u ponedjeljak izjavio da je kontaktiran u vezi mogućnosti da postane kandidat za čelno mjesto u novoj grčkoj koalicijskoj vladi te da je spreman "doprinijeti" pod određenim uvjetima.

"Jučer sam primio informativni telefonski poziv a od tada nije bilo kontakta", rekao je Diamandouros agenciji Reuters telefonom iz Strasbourga gdje mu je sjedište.

"Ne isključujem mogućnost da dam doprinos ako se ostvare određeni uvjeti", odgovrio je na pitanje je li mu iznesen prijedlog da preuzme premijerski položaj.

Diamandouros, koji ispituje pritužbe na institucije i tijela EU-a, odbio je reći tko ga je kontaktirao i koji su njegovi uvjeti. Diamandouros, 69-godišnji bivši profesor političkih znanosti na atenskom sveučilištu, trenutno služi treći četverogodišnji mandat u europskoj instituciji.

Kao mogući kandidat za premijersko mjesto u novoj grčkoj vladi u Ateni se spominje i bivši dopredsjednik Europske središnje banke Lucas Papademos.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙