FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena 16. revija lutkarskih kazališta u Rijeci

Autor: dsil
RIJEKA, 4. studenog 2011. (Hina) - Šesnaesta revija lutkarskih kazališta u Rijeci večeras je svečano otvorena predstavom za odrasle "Oni koje nosim sa sobom" francuske skupine Compagnie du coin qui tourne iz Strasburga u režiji Michela Price.

Revija će trajati do 11. studenoga, a na programu je 14 predstava koje će izvesti lutkarska kazališta iz Zagreba, Velike Gorice, Splita, Zadra, Čakovca, Osijeka, a od inozemnih uz spomenuto francusko i dva slovenska, iz Ljubljane i Maribora.

Francuska predstava je jedina lutkarska predstava za odrasle, a dvije predstave, "Mali dinosaur" Kazališta lutaka Zadar Sunnyja Sunninskyja i "Naša je mama postala zmaj" Gradskog kazališta "Žar ptica" iz Zagreba, namijenjene su najmlađima.

Program zaključuju predstave Umjetničke akademije u Osijeku i Muzeja Slavonije Osijek "U potrazi za čudovištima" Hrvoja Seršića i "Mala djeca, veliki ljudi" u režiji Renate Carole Gatice i izvedbi Dječjeg kazališta Dubrava.

Prije večerašnje predstave u predvorju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u sklopu revije otvorena je izložba "The Sound of Music" slikarice Loredane Bradashije.

U okviru revije bit će otvorene još izložba lutaka pod nazivom "Tragom lutke", održat će se dječja radionica i igraonica te okrugli stol na temu "Kuda ide hrvatsko lutkarstvo?"

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙