FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U grčkom parlamentu počela rasprava o povjerenju vladi

Autor: dmus
ATENA, 4. studenog 2011. (Hina/AFP) - Rasprava u grčkom parlamentu o glasovanju o povjerenju vladi premijera Georgea Papandreua počelo je u srijedu kasno poslije podne, prenio je AFP, pozivajući se na internu televiziju u parlamentu.

Glasovanje o povjerenju, koje je od presudnog značenja za Grčku, zatražio je Papandreu u ponedjeljak nakon što je najavio održavanje referenduma o europskom planu apašavanja Grčke, od čega je odustao tri dana poslije uvidjevši koliku je paniku taj prijedlog izazvao u zemlji i inozemstvu.

Očekuje se da će se za raspravu javiti oko 70 zastupnika iz pet stranaka, a Papandreuov govor najavljen je za 22.30 po srednjeeuropskom vremenu, pola sata prije nego što bi trebao početi glasovanje o povjerenju.

Ishod glasovanja vrlo je neizvjestan, unatoč činjenici da vladajući socijalisti iz Pasoka imaju 152 zastupnika od ukupno 300 koliko ih sjedi u grčkom parlamentu. Nekolicina zastupnika vladajućih zaprijetili su glasovanjem protiv Papandreua jer žele da zemlju iz krize izvuče vlada nacionalnog jedinstva.

(Hina) xdam ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙