FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vipnet jače ulazi na tržište fiksne telefonije

Autor: tmis
ZAGREB, 2. studenog 2011. (Hina) - Telekomunikacijska tvrtka Vipnet zadovoljna je ukidanjem naknade od 6 posto na prihode od SMS poruka i mobilnih razgovora, a izvrsna je koincidencija što se to poklopilo s donošenjem nove strategije razvoja širokopojasnog pristupa (broadband) u Hrvatskoj od 2012. do 2015. jer će upravo to ukidanje pridonijeti novom zamahu investicija upravo u broadband i nove tehnologije, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare Vipnetov predsjednik Uprave i glavni tehnički direktor Mladen Pejković.

Na toj je konferenciji Vipnet objavio i da od danas jače nego do sada ulazi na tržište fiksne telefonije nudeći usluge fiksnog telefoniranja i ADSL-a uz maksimalnu moguću brzinu prijenosa podataka.

Prednost je pritom uz, kako se čulo, povoljne cijene, i to što se korisnicima koji već koriste mobilnu Vipnetovu telefoniju svi računi mogu dostaviti na jednoj uplatnici.

Istaknuvši da se novom strategijom broadbanda u Hrvatskoj uz ostalo predviđaju veće brzine prijenosa podataka i veća dostupnost usluga, Pejković vjeruje da će svi operatori poput Vipneta sredstva oslobođena od spomenute naknada usmjeriti u investicije povrh onog što su planirali.

Za akviziciju kabelskog operatora i davatelja internet te usluga fiksne telefonije B.neta kazao je da je dovršena još u kolovozu ove godine od kada je Vipnet 100 postotni vlasnik te tvrtke, ali da B.net i dalje djeluje kao samostalna kompanija u kojoj se, kao i u Vipnetu, uz ostalo naglašava razvoj broadbanda.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙