FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija u Doboju zaplijenila minobacače i uhitila četiri osobe

Autor: rmav
SARAJEVO, 31. listopada 2011.(Hina) - Četiri osobe su uhićene u velikoj policijskoj akciji na području Doboja, u središnjoj Bosni, u kojoj je pronađena i zaplijenjena znatna količina oružja, uključujući teške minobacače, potvrdila je u ponedjeljak Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Glasnogovornica SIPA-e Željka Kujundžija kazala je kako je u akciji izvedenoj po nalogu Tužiteljstva BiH zaplijenjeno šest minobacača promjera 120 milimetara, devetnaest ručnih raketnih bacača, više od dvadeset ručnih bombi te šest strojnica.

Akcija SIPA-e, kako je rečeno, usmjerena je na razbijanje organizirane kriminalne skupine umiješane u protuzakonitu trgovinu oružjem.

Lokalni su mediji izvijestili kako je među uhićenima i službenik dobojske policiji koji je navodno radio na izdavanju putnih isprava.

Iz Tužiteljstva BiH priopćeno je kako je istraga o ovoj kriminalnoj skupini trajala dulje vrijeme i kako ju je započelo lokalno tužiteljstvo u Doboju.

Naknadno je istragu poduzelo državno tužiteljstvo zbog sumnje kako se radi o kaznenim djelima organiziranog kriminala i međunarodne prodaje oružja i vojne opreme.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙