FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 27. listopada

Autor: dvla
ZAGREB, 27. listopada 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak 27. listopada.

ZAGREB - Svečanost dodjele imena 'Dag Hammarskjold' Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije u čast velikana švedske i svjetske diplomacije, glavnoga tajnika Ujedinjenih naroda i dobitnika Nobelove nagrade za mir. Na svečanosti će biti i hrvatski predsjednik Ivo Josipović. (U 11 sati, u dvorani Aula Magna Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije, Ilica 242, ulaz iz Domobranske)

SARAJEVO - Ministar vanjskih poslova Izraela Avigdor Lieberman boravit će u službenom posjetu Bosni i Hercegovini. Član predsjedništva BiH Nebojša Radmanović najavio je da će se Lieberman sastati s članovima tročlanog državnog vrha i razgovarati o bilateralnim odnosima BiH i Izraela.

BEOGRAD - Austrijski ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger u odvojenim susretima razgovarat će s potpredsjednikom srbijanske vlade za europske integracije Božidarom Đelićem i srbijanskim ministrom vanjskih poslova Vukom Jeremićem.

LJUBLJANA - Trojica glavnih pretendenata za položaj slovenskog premijera nakon prosinačkih parlamentarnih izbora sučelit će se svojim pogledima na izlazak iz krize. Janez Janša, Gregor Virant i Zoran Janković svoje će mišljenje o provođenju strukturnih reforma i izlasku iz krize iznijeti u emisiji 'Pogledi' na slovenskoj javnoj televiziji u 20 sati. Riječ je o neformalnom početku predizborne kampanje uoči parlamentarnih izbora 4. prosinca u kojima po dosadašnjim anketama najviše izgleda za dužnost budućega premijera imaju nekadašnji premijer Janez Janša sa Slovenskom demokratskom strankom, te čelnici dviju novoosnovanih stranaka, pozitivne Slovenije ljubljanskoga gradonačelnika Zorana Jankovića i građanske liste nekadašnjega ministra za javnu upravu Gregora Viranta.

DUBLIN - Predsjednički izbori u Irskoj.

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel sastat će se s glavnim tajnikom NATO-a Andersom Foghom Rasmussenom.

LONDON - Britanski parlament glasovat će o mogućem izlasku Velike Britanije iz Europske unije.

BEOGRAD - Sjednica srbijanske vlade na kojoj bi, kako se očekuje, trebalo biti usvojeno izvješće o pregovorima s Kosovom, a koje bi potom trebalo biti upućeno srbijanskom parlamentu. Na temelju izvješća bi se u parlamentu trebalo raspravljati o situaciji na sjeveru Kosova, na sjednici koja se očekuje 2. studenog.

Dežurni:

Noć: Denis Lugarić

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙