FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 29. listopada 2011. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LONDON - Britanska kantautorica Adele zbog operacije mora otkazati započetu turneju i promotivne nastupe do kraja godine, objavila je u petak njezina diskografska kuća. Columbia Records je priopćila da 23-godišnja Adele otkazuje svoje nastupe s "dubokim žaljenjem". "Ona ide na operaciju grla kako bi riješila aktualne probleme s grlom i liječnici očekuju njezin n potpuni oporavak. Zbog toga su joj naložili da odmara svoj glas dok se potpuno ne oporavi "prije nastavka obaveza", navodi se u priopćenju te diskografske kuće. Popularna pjevačica već neko vrijeme ima problema s grlom, a čini se da je stanje gore nego što je mislila. Nakon što je već ranije odgodila američku turneju zbog bolesti, britanska pjevačica je prisiljena otkazati i britanske nastupe do kraja 2011. godine.

NEW YORK - Stroj kojime je "Doktor smrt" pomagao ljudima da umru mogao bi biti prodan za 200.000 do 300.000 dolara u New Yorku na aukciji predmeta pokojnog američkog zagovornika eutanazije Jacka Kevorkiana. Mašina nazvana "Thanatron", po grčkim riječima za stroj i smrt, omogućivao je intravenozno ubrizgavanje sredstava za bezbolnu umiranje. Njegova se vrijednost procjenjuje između 200.000 i 300.000 dolara i bit će najatraktivniji predmet na dražbi Kevorkianovih predmeta u newyorškom Tehnološkom institutu. Na prodaju je i druga Kevorkianova osobna imovina, pa i odjeća. Patolog Jack Kevorkian, nazvan u medijima "Doktor smrt", bio je žestoki branitelj prava na eutanaziju u Sjedinjenim Državama, a osuđen je na osam godina zatvora zato što je jednom mladiću pomogao da umre. Kevorkian je umro u lipnju u Detoritu u dobi od 83 godine. Priznao je da je savjetovao oko 130 osoba koje su htjele okončati svoj život.

ZAGREB/LONDON - Dio kipa Sadama Huseina, koji je 2003. godine slavno srušen u središtu Bagdada, nije u četvrtak navečer postigao donju granicu tražene cijene na aukciji u Britaniji, objavio je BBC. Bivši pripadnik SAS-a Nigel Ely svojedobno je batom i polugom uspio otkinuti dio "stražnjice" sa Sadamovog kipa i donio je taj "suvenir" kući, a sada ga je htio prodati i zarađeni novac dati u dobrotvorne svrhe. Međutim, najveća ponuđena cijena, koja je telefonski stigla iz new Yorka, bila je 21.000 funta (180 tisuća kuna), a aukcijska kuća Hansons Auctioneers je kao donju cijenu postavila čak 250.000 funti (2,14 milijuna kuna). Ely je nezadovoljan cijenom odustao od prodaje.

BOSTON - Žene koje su konzumirale alkohol u godini koja je prethodila srčanom udaru na kraju su dulje živjele nego žene koje uopće nisu pile alkohol, pokazalo je američko istraživanje. Tim je istraživanjem, objavljenim u American Journal of Cardiology, obrađeno više od tisuću žena i otkriveno je bolje preživljavanje kod žena koje su pile između nekoliko pića mjesečno i više od tri u tjednu. Istraživanjem je najmanje deset godina praćeno više od 1.200 žena koje su hospitalizirane zbog infarkta. Utvrđeno je da je nakon deset godina umrlo 44 od stotinu žena koje nikad nisu pile, 25 od svakih sto koje su umjereno pile i 18 od svakih 100 koje su konzumirale impresivnije količine alkohola.To znači da je rizik od smrti za one koje su pile alkohol bio 35 posto manji od onih koje nisu pile, zaključuju autori. "Jedna od zanimljivih stvari je ta da nismo vidjeli razlike između različitih vrsta pića" kazao je Joshua Rosenbloom sa harvardskog medicinskog fakulteta koji je vodio istraživanje. "Najnoviji dokazi sugeriraju da je alkohol sam po sebi koristan", kaže on i dodaje da ovo istraživanje nije pokazalo razlike između vina, piva i žestokih pića. "Jedno piće dnevno doista je dobro, pod uvjetom da je osoba disciplinirana", komentirao je James O'Keefe kardiolog iz Missourija koji nije bio uključen u istraživanje. U ranijem istraživanju koje je vodio O'Keefe utvrđeno je da umjereno konzumiranje alkohola nakon srčanog udara bolje za zdravlje kako žena tako i muškaraca nego apstinencija.

LOS ANGELES - Plašt koji je glumac Bela Lugosi nosio tijekom snimanja kultnog filma "Drakula" 1931. godine bit će ponuđen na dražbi u prosincu a očekuje se da će dostići cijenu između 1,5 i 2 milijuna dolara, objavila je akcijska kuća Profiles in History. Lugosi, jedan od vrhunskih glumaca ranih filmova strave i užasa, 1956. je godine pokopan u kostimu Drakule a samo je plašt ostavio sinu. Obitelj sada prodaje plašt zajedno s još nekim predmetima vezanim za karijeru slavnog glumca. Na dražbi će, među ostalim, biti ponuđene i papuče iz Čarobnjaka iz Oza, za koje se očekuju 2 do 3 milijuna dolara, i automobil DeLorean iz filma "Povratak u budućnost 3" koji je procijenjen na 400 do 600 tisuća dolara.

MUMBAI - Aktivisti za prava životinja iz Indije zatražili su da poznata pjevačica Lady Gaga tijekom boravka u Indiji prihvati vegetarijanstvo i da tijekom nastupa u povodu prve utrke Formule 1 u toj zemlji odjene haljinu od listova salate. Lady Gaga je 2010. na dodjeli Video Music Awards MTV-a nosila "haljinu" od mesnih odrezaka. Podružnica udruge za zaštitu prava životinja (PETA) iz Indije u pismu njenom agentu izrazila je nadu da će Lady Gaga u znak poštivanja odnosa Indijaca prema životinjama tijekom boravka u Indiji prihvatiti vegetarijanstvo te da će pozirati u haljini od listova salate kako bi promovirala važnost izbacivanja mesa iz prehrane. "Ako pristane, mi ćemo joj napraviti haljinu od listova salate, u punoj dužini i pobrinut ćemo se da izgleda seksi", napisao je predstavnik PETA-e Sachin Bangera. On je dodao da će haljinu sastavljati list po list, nekih pet do šest sati. "Netko će uvijek biti pri ruci da poprska salatu vodom kako ne bi uvenula", piše u pismu. Lady Gaga nastupit će na zatvorenoj zabavi u hotelu u New Delhiju nakon prve utrke Formule 1 u Indiji u nedjelju.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙