FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 25. listopada 2011. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

HANOI

Javanski nosorog nađen mrtav u Vijetnamu prošle godine bio je posljednji u toj zemlji te je ta vrsta gotovo izumrla budući da je i u Indoneziji ta životinjska vrsta na rubu opstanka, izvijestila je organizacija WWF u utorak. Genetska analiza 22 uzorka izmeta prikupljenih u vijetnamskom nacionalnom parku Cat Tien od 2009. do 2010. potvrdila je da je životinja, nađena mrtva odstranjenog roga i s metkom u nozi u travnju 2010. godine, bila posljednja u Vijetnamu. Životinja je, po svemu sudeći, ubijena u krivolovu, zaključuje u izvješću WWF, organizacija za zaštitu divljih životinja. "Bolno je što unatoč znatnim ulaganjima u vijetnamsku populaciju nosoroga napori na očuvanju vrste nisu uspjeli spasiti tu jedinstvenu životinju. Vijetnam je izgubio dio svoje prirodne baštine", rekao je Tran Thi Minh, ravnatelja WWF-a Vijetnama, navodi se u izjavi. Sada ostaje još samo mala populacija javanskih nosoroga u Indoneziji.

LOS ANGELES

Američki glumac Robin Williams u nedjelju je po treći puta stao pred oltar, ovaj puta s grafičkom dizajnericom Susan Schneider s kojom je glumac već dvije godine u vezi, prenose američki mediji. Bračna ceremonija održana je u ljetovalištu Meadowood Resort u gradu St. Heleni u Kaliforniji, prenosi The Washington Post u svojem online izdanju. Među istaknutim su gostima na vjenčanju bili Steven Spielberg, George Lucas i Billy Crystal, a nazočilo mu je i svo troje Williamsove djece: Zelda (22) i Cody (19) iz njegova braka s drugom suprugom Marshom Garces Williams od koje se razveo 2010., te Zachary (28) iz braka s Valerie Velardi. Glumac nagrađen Oscarom 1997. za sporednu ulogu u filmu "Dobri Will Hunting", Schneider je upoznao sredinom 2009. i navodno je ona bila ta koja ga je njegovala dok se oporavljao od operacije srca.

TOKIO

Slavna francuska glumica Brigitte Bardot zatražila je od Japana da prekine "krvavu kampanju" lova na kitove na Antarktici i da se radije pobrine za napuštene životinje u sigurnosnoj zoni oko nuklearke Fukushime. U otvorenom pismu japanskom premijeru Yoshihiku Nodi Bardot upozorava na "nedolično" povećanje budžeta za izlov kitova od 27 milijuna dolara, u času kada "međunarodna zajednica organizira pomoć za stradale u tsunamiju" na sjeveroistoku Japana. "Kitovi su ugroženi i ubijanje svake životinje je zločin prema bioraznolikosti", nastavlja predsjednica Zaklade Brigitte Bardot koja podsjeća da je francuska vlada početkom mjeseca osudila nastavak takozvanog znanstvenog lova na Antarktici. "Znanstveni lov" na kitove dopušta Međunarodno povjerenstvo za kitove (CBI) koje ipak zabranjuje svaki komercijalni izlov kitova. "Neka se nitko ne zavarava: Japan lovi u komercijalne svrhe", upozorava nekadašnja glumica veoma aktivna u zaštiti životinja.

DETROIT

Stariji brat američke pop zvijezde Maddone, Anthony Ciccone izjavio je za list Michigan Messenger da je postao beskućnik prije više od godine dana, kada je izgubio posao u vinogradarstvu u Michiganu, čiji je vlasnik njegov otac Silvio Anthony. "Obitelj mi je okrenula leđa dok sam prolazio kroz teška vremena", rekao je 55-godišnjak za Messenger. "Mislite da nisam milijardu puta odgovarao na tu vrstu pitanja - zašto je moja sestra multimilijarder a ja sam beskućnik na ulici?", kazao je. "Nikad ne reci nikad...To se može svakome dogoditi". Anthony nije brat koji je otkrio sve o slavnoj sestri u biografskoj knjizi "Život s mojom sestrom Madonnom". To je bio mlađi brat, Christopher Ciccone. Material Girl nije komentirala priču, tako da nije jasno je li svjesna u kakvoj se životnoj situaciji nalazi njezin brat. Iz tvrtke "Vinogradi Ciccone" nisu odgovarali na upite Michigan Messengera.

LONDON

Policijski izvještaj o smrti pjevačice Amy Winehouse možda je poslan potpunom strancu, izvijestili su u ponedjeljak iz londonske policije, prenosi BBC. Dosje u kojemu su navedene okolnosti u kojima je pjevačica umrla, uključujući i toksikološke nalaze, trebao je biti poslan obitelji preminule, no Scotland Yard je izvijestio kako je "izvješće možda poslano na pogrešnu adresu, odnosno potpuno nepoznatoj osobi". Winehouse je 23. srpnja pronađena mrtva u svojem domu u Camdenu u sjevernom Londonu. "Policija je obaviještena o tomu da je izvješće poslano na pogrešnu adresu, a trenutačno je u tijeku istraga kako bi se ustanovile sve okolnosti", rekao je glasnogovornik Scotland Yarda.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙