FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hanfa turskom Esken Holdingu odobrila ponudu za preuzimanje Banke Brod

Autor: nbrc
ZAGREB, 28. listopada 2011. (Hina) - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila je turskom Eksen Holdingu objavljivanje ponude za preuzimanje Banke Brod, a cijena koju se turski Eksen obvezao ponuditi je 7.415,88 kuna.

Za društvo Eksen Holdin Anonim Sirketi obveza objavljivanja ponude za preuzimanje nastala je 21. lipnja ove godine sklapanjem ugovora o prodaji i kupnji dionica kojim je stekao 9.519 redovnih dionica (70,61 posto) Banke Brod, a koje daju pravo na 87,06 posto glasova u glavnoj skupštini banke čije je sjedište u Slavonskom Brodu.

Osim tog stjecanja, turski holding nije sklapao druge pravne poslove u cilju stjecanja dionica Ciljnog društva.

Temeljni kapital Banke Brod u iznosu od 51,2 milijuna kuna podijeljen je na 10.934 redovnih dionica, nominalne vrijednosti 3.800 kuna, i 2.547 nematerijaliziranih povlaštenih dionica bez prava glasa, nominale također 3.800 kuna.

Hanfa u obrazloženju rješenja napominje da je uvidom u potvrde depozitara, Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, utvrđeno kako je turski ponuditelj osigurao sredstva potrebna za plaćanje dionica koje su predmet ponude za preuzimanje izdvajanjem novčanih sredstava na poseban račun depozitara.

(Hina) xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙