FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otmičari se nagodili s USKOK-om

Autor: dsil
RIJEKA,27. listopada 2011.(Hina) - Četvorica optuženih za pokušaj otmice u Rijeci u prosincu 2010. osuđeni su danas na Županijskome sudu u Rijeci na temelju sporazuma s USKOK-om o utvrđivanju krivnje, čime su priznali djelo za koje ih se teretilo te pristaju na donošenje presude- utvrđene zatvorske kazne i naknadu troškova sudskog postupka.

Informaciju o sklapanju sporazuma objavila je danas predsjednica sudskog vijeća Županijskoga suda u Rijeci sutkinja Ika Šarić. Tako su makedonski državljani Kiro Stojanovski i Andrej Petejchuk te hrvatski državljanin Blagoje Saša Georgiev osuđeni na zatvorske kazne od godinu i pol, a Kiril Markovski, koji uz makedonsko ima i bugarsko državljanstvo na godinu i dva mjeseca. Dužni su platiti troškove sudskog postupka u vrijednosti od 8019 do 17.596 kuna.

Stojanovski, Gorgijev i Petejchuk u pritvoru su od prosinca 2010., a Markovski od veljače ove godine.

Bili su optuženi da su se povezali kako bi oteli jednu osobu u Rijeci te je prisilili da im preda veću novčanu svotu.

Trojica od njih uhićeni su 21. prosinca 2010. u Rijeci u akciji specijalne policije koja im je zapriječila prolaz ulicom, izvukla ih iz automobila i odvezla u policijsku postaju. Kiril Markovski uhićen je poslije.

Mediji su tada, bez službene potvrde, pisali da su okrivljeni došli u Rijeku kako bi od makedonskoga državljanina koji je iz Makedonije pobjegao u Hrvatsku doznali gdje je oko pola milijuna eura ukradenih u oružanoj pljački vozila makedonske banke početkom prošle godine. Žrtva otmice navodno je bio član skupine koja je ukrala taj novac. Novac nije pronađen, a ostali pljačkaši su uhvaćeni.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙