FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: utemeljena koalicija "Znati kako"

Autor: dsil
RIJEKA,6. listopada 2011.(Hina) - U Rijeci je danas potpisan sporazum o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore Hrvatske ekonomske inicijative (HEI) Ljube Jurčića, Primorsko-goranskog saveza (PGS), Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) i Hrvatske radničke stranke (HRS).

Kako je najavljeno, koalicija nazvana "Znati kako" sudjelovat će na izborima u svim izbornim jedinicama.

Ljubo Jurčić je istaknuo da je prioritet programa te koalicije industrijska politika, a da monetarnu i financijsku politiku treba usklađivati s industrijskim potrebama. "Nismo ideološka koalicija jer se ne sastajemo radi podjele dohotka, nego nam je cilj njegovo stvaranje", rekao je Jurčić.

Među pitanjima koja nova vlada treba riješiti su nedostatak radnih mjesta, socijalna nesigurnost građana, neravnopravan regionalni razvoj te malodušnost stanovništva, ocijenio je.

Ljubo Jurčić je rekao kako očekuje osvajanje barem jednog mandata u svakoj izbornoj jedinici.

Koalicijski sporazum su, uz Jurčića, potpisali Lazar Grujić kao koordinator Bloka umirovljenici zajedno, koji se sastoji od pet manjih političkih stranaka, temeljno područje djelovanja kojih su umirovljenička prava, potom predsjednik PGS-a Darijo Vasilić i predsjednik HRS-a Mladen Novosel.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙